Papetarie.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Papetarie.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
Despre noi Contact FAQ/Help
Tel: 0751 555 333 (L-V, orele 8-16:30) Email: comenzi@papetarie.ro
Blog Reduceri&Promotii

10 lucruri pe care le poti face in fiecare zi pentru a-ti atinge obiectivele


Respectarea obiectivelor poate fi uneori dificila. Cu totii ne dorim o sanatate mai buna, cariere mai bune si locuri de munca mai bune si vrem sa facem impresia tuturor ca traim vieti implinite.

Totusi, pentru a ne atinge obiectivele si pentru a face fata tuturor necesitatilor ce ne stau in cale este nevoie de angajament, consecventa si munca grea. Stabilirea unor obiective și planuri noi este un lucru, dar respectarea lor este cu totul altceva, mult mai dificil. Trebuie sa respectam anumite practici zilnice daca vrem sa obtinem tot ce este mai bun in noi insine.

Noul an vine cu noi obiective, cu planuri noi, fara doar si poate acestea reprezinta un nou proiect.

Incepem intotdeauna un nou proiect cu cele mai bune intentii, dar se intampla foarte usor sa ne pierdem avantul pe drum, poate chiar dupa prima saptamana. Viata ne impiedica cu diferite mici obstacole sau pur si simplu pierdem acea gramada de motivatii.

Indiferent ce va propuneti sa faceti exista niste strategii simple pe care daca le veti respecta va va fi usor sa va atingeti obiectivele propuse.

1. Vizualizeaza-te realizand obiectivul. Obiectivele mari te pot face sa te simti coplesit, mai ales daca necesita schimbari reale ale stilului de viata. Exista totusi aici un aspect pozitiv, adica poti fi sigur ca te vei simti radical diferit, in sensul bun al cuvantului, atunci cand vei realiza aceste obiective. Ori de cate ori iti scade motivatia, incearca sa te imaginezi cat de realizat te vei simti atunci cand ajungi la linia de sosire.


2. Cantareste acum decat mai tarziu. Daca esti tentat sa mai faci unele compromisuri, din cand in cand, este bine sa te gandesti in acel moment si sa analizezi cata fericire pe termen lung se va obtine insa din obiectivul indeplinit. Cand te bazezi pe vointa pura, de a face sau nu ceva, incearca sa cantaresti daca merita compromisul. Compara acea satisfactie tentanta, dar trecatoare, cu succesul pe care l-ai vizualizat la primul punct si dintr-o data va fi mult mai putin ispititor.

3. Asuma-ti responsabilitatile. Incearca sa discuti cu un prieten despre ce trebuie sa faci pentru a-ti indeplini obiectivele, apoi stabileste un termen si raporteaza-ti progresele. Pentru multi oameni, este important sa se simta raspunzatori fata de altcineva. Poti crea aceeasi motivatie prin crearea unui grup cu obiectiv comun. Un astfel de grup te va putea capacita mai puternic.

4. Fa obiectivele mai accesibile. Indiferent de ce obiective doresti sa realizezi, acestea pot fi probabil impartite in parti mai multe si mai mici. In felul acesta obiectivele vor parea mai usor de realizat, mult mai dinamice si vei avea senzatia tot timpul de progres si acesta obtinut mult mai usor. Odata ce ai inceput sa te deplasezi in directia corecta, este mai usor sa mentii ritmul, ceea ce face mai probabil sa termini sarcina.

5. Nu uita sa faci pauze. Poate fi contraintuitiv, dar nu trebuie sa te angajezi in fiecare zi a saptamanii in indeplinirea obiectivelor planificate. Frica de a face ceva dificil si de a esua poate fi suficienta pentru a te impiedica chiar sa incepi. Daca ai ceva greu de facut, stii ca iti poti oferi ocazional o „invoire”, o mica pauza de la realizarea obiectivului. O astfel de strategie iti poate oferi acea sustinere morala de care ai nevoie pentru a continua. Atata timp cat definesti clar inceputul si sfarsitul perioadei de realizare a obiectivului, si nu exagerezi in a-ti lua pauze, totul este bine.

6. Nu te stresa gandind prea mult la ce ai de facut. Stim ca de cele mai multe ori este mai usor de spus decat de facut, dar exista o multime de lucruri pozitive pe care le faci in fiecare zi, fara sa te gandesti la ele. Mai degraba decat sa-ti consideri obiectivul ceva „suplimentar” pe care trebuie sa-l adaugi in ziua ta, considera-l o parte integranta a stilului tau de viata si complet neoptional. Si ia in considerare acest lucru: daca faci ceva zilnic, va deveni o obisnuinta mult mai rapid decat daca o faci doar din cand in cand, de cateva ori pe saptamana.

7. Gandeste pozitiv. Compania care ne inconjoara, pe care o pastram aproape de noi, poate avea un impact urias asupra modului in care ne simtim si cum ne petrecem timpul de munca sau liber. Daca doresti sa realizezi ceva, trebuie sa te inconjori de oameni care lucreaza pentru sau au realizat acelasi scop pe care il urmariti si voi acum. Foloseste realizarile lor ca motivatie si lasa vibratiile pozitive sa te cuprinda.

8. Uita-te in urma. Este usor sa te pierzi in sloganul unui proiect major. Ori de cate ori te simti descumpanit sau debusolat, ia un ragaz si incearca sa privesti inapoi, pentru a realiza la cat de departe ai ajuns. Incearca sa jurnalizezi sau fa fotografii pentru a-ti documenta succesele. Vei fi recunoscator atunci cand poti privi inapoi si iti amintesti exact cum ati progresat, facand comparatie intre atunci si acum.

9. Pregateste-te pentru succes. De multe ori creierul ramane „epuizat” de atata rabdare si autocontrol, devenind gata sa nu observe oportunitatile si sa fie gata sa ia decizii incorecte. Adica in loc sa ai incredere in viitor pentru ceea ce ai de realizat, faci alegeri gresite. In asemenea momente este nevoie de o resetare a atitudinii si incearca sa amani deciziile importante, pentru o zi mai putin grea.

10. Sa stii ca o poti face. In timp ce autocontrolul se poate epuiza, se considera ca efectul poate fi contracarat prin simpla credinta ca ai controlul de sine pentru a-ti atinge obiectivele. Deci, ori de cate ori simti ca „nu poti spune nu” aminteste-ti ca, daca crezi ca poti, atunci chiar poti.

Din cauza circumstantelor de zi cu zi, oamenii tind sa abandoneze unele dintre obiectivele lor in viata. S-ar putea sa simti si asa uneori. Oamenii nu isi ating intotdeauna obiectivele, dar nu veti sti niciodata daca le poti atinge daca nu te tii de ele in primul rand. Atata timp cat te tii de obiective, va exista intotdeauna posibilitatea ca sa le atingi.


Articole Similare

5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat,  personal și profesional
5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat, personal și profesional
Citeste articolul
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Citeste articolul
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Citeste articolul
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
Citeste articolul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Citeste articolul