Papetarie.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Papetarie.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
Despre noi Contact FAQ/Help
Tel: 0751 555 333 (L-V, orele 8-16:30) Email: comenzi@papetarie.ro
Blog Reduceri&Promotii

Amenajarea biroului: 8 trenduri de urmat in 2022


Pe masura ce tehnologia continua sa devina mai inteligenta, iar schimbarea modurilor de lucru continua sa aiba un impact asupra designului locului de munca, trebuie sa exploram care sunt tendinte cheie ce modeleaza viitorul in organizarea biroului.

1. Coworkingul provoaca biroul traditional

Coworkingul cu siguranta nu este o tendinta noua, dar este una care a avut, fara indoiala, unul dintre cele mai mari efecte asupra viitorului in amenajarea biroului, iar cresterea sa meteorica nu da semne de incetinire. Exista multe beneficii pentru coworking si, ca urmare, multe companii se apuca de treaba si se muta dintr-un spatiu de birouri „conventional” intr-un mediu de coworking si / sau iau indicii de la proiectarea si facilitatile de coworking.

In previziunile lor de coworking la nivel mondial pentru 2018, GCUC a estimat ca va exista o crestere medie anuala a membrilor de coworking de 24,2%, pana cand va ajunge la 5,1 milioane de membri pana in 2022. Aceasta este o realizare impresionanta, avand in vedere ca acum 10 ani coworkingul era un fenomen putin cunoscut.

2. Bunastarea

Starea de bine are prioritate. Pe masura ce se efectueaza mai multe studii care evidentiaza importanta bunastarii angajatilor si a implicarii lor, companiile acorda mai multa atentie problemei. Devine cunoscut faptul ca o forta de munca fericita si sanatoasa stimuleaza productivitatea si profiturile. Impulsul continuu in strategiile de bunastare si designul centrat pe oameni, cum ar fi zonele de intrerupere, asa numitele zone de repauz, in organizarea biroului si profesionistii din domeniul sanatatii mintale prezenti la fata locului, nu reprezinta o surpriza.

Angajatii se asteapta ca sanatatea lor mentala si fizica sa fie ingrijita si luata in serios, iar multi se asteapta ca cei ce fac amenajarea biroului sa aiba o strategie puternica pentru a face fata oricaror probleme pe care le au angajatii.


3. Experienta umana

Experienta angajatilor continua sa ocupe un loc central. Legata de o mai buna intelegere a importantei bunastarii angajatilor, experienta generala la locul de munca a devenit incredibil de importanta. In lumea corporatista aflata in miscare rapida, experienta pe care o oferi echipei tale te ajuta sa atragi cele mai bune talente. O experienta mai buna la locul de munca duce la angajati mai fericiti si mai productivi, ceea ce duce in cele din urma la profituri mai mari. Organizarea biroului, mediul fizic al acestuia si facilitatile oferite personalului au un impact foarte important.

4. Cultura cafelei la locul de munca

A existat o mare schimbare spre activitatea bazata pe munca, zonele de repaus devin din ce in ce mai populare, si o experienta de cafea de prima clasa este acum de asteptat ca standard. Din studiile facute in 2020, 77% dintre respondenti au declarat ca facilitatile de ceai, cafea si bauturi racoritoare au devenit foarte importante in amenajarea biroului, au fost un factor extrem de important in mediul lor fizic. Cifrele sunt uluitoare, iar importanta cafelei de birou nu poate fi ignorata. Consumul de cafea de birou a cunoscut o crestere majora, deoarece angajatorii recunosc importanta furnizarii unei oferte de cafea de calitate personalului.

5. Sustenabilitatea

O viata durabila. Sustenabilitatea este un subiect urias in acest moment, atat la nivel personal, cat si la nivel profesional sau corporativ. Suntem din ce in ce mai constienti de impactul negativ al omului asupra planetei, iar adoptarea unui mod de viata si de munca mai durabil a continuat sa fie o tendinta uriasa, regasindu-se si in amenajarea biroului.

In lumea corporativa, politicile puternice de responsabilitate sociala corporativa sunt vitale, iar in organizarea biroului modern nu se mai pune problema daca politicile de CSR ar trebui puse in aplicare, ci cum ar trebui sa fie puse in aplicare. CSR incorporeaza dezvoltarea durabila si practicile durabile in modelul de afaceri al unei firme, iar aceste politici filtreaza prin fiecare aspect al vietii moderne de birou, de la practicile de munca pe care compania le implementeaza in intreaga lume pana la cafeaua pe care angajatii o beau la locul de munca, altfel spus la amenajarea biroului.


6. Revolutia tehnologica

Cei mai noi membri ai lumii muncii, Milenialii si generatia Z, nu sunt doar confortabili cu tehnologia, ci o traiesc si o respira. Tehnologia se infiltreaza in fiecare aspect al vietii noastre, iar acest lucru se extinde la locul de munca, de la computerele la care lucram pana la masinile de cafea inteligente si conectate de la care ne luam cafeaua cu lapte de dimineata.

Locurile de munca au fost nevoite sa se adapteze rapid la noile tehnologii, deoarece ceea ce se asteapta ca „standard” la un loc de munca este foarte diferit chiar si de organizarea biroului din urma cu 5 ani. Tehnologia ajuta firmele sa se adapteze rapid la schimbare, sa implementeze procese interne mai bune si sa creasca productivitatea, astfel incat dependenta noastra de tehnologie nu se va schimba prea curand. Acest lucru ne conduce frumos la o amenajarea biroului in continua schimbare.

7. Cladiri inteligente

Desi tehnologia este deja o mare parte din viata de birou, viitorul va aduce evolutii uriase sub forma de Inteligenta Artificiala si Cladiri Inteligente. O cladire inteligenta utilizeaza senzori si microcipuri pentru a colecta date si a le gestiona in functie de functiile si serviciile de afaceri ale proprietarului sau.

Acest lucru ajuta proprietarii, operatorii si administratorii de instalatii sa imbunatateasca eficienta si performanta cladirilor, ceea ce duce la reducerea consumului de energie si la optimizarea modului de organizarea biroului. Bunastarea persoanelor din spatiu poate fi, de asemenea, afectata pozitiv, deoarece cladirile inteligente pot face ocupantii mai confortabili si mai productivi cu iluminatul, calitatea aerului si securitatea.

In forma sa actuala, Inteligenta Artificiala este deja bine integrata in viata noastra, sub forma de difuzoare si dispozitive inteligente. Cercetarile efectuate au constatat ca organizatiile care utilizeaza IA au avut o eficienta operationala sporita, iar angajatii au putut lua decizii mai rapide si mai informate. Pe scurt, IA la locul de munca va spori inteligenta umana, actionand ca un factor de facilitare a productivitatii si colaborarii.

8. Sustinerea talentelor

In perioada urmatoare, va exista o investitie sporita in abilitatile angajatilor si in dezvoltarea profesionala, pe masura ce companiile continua sa se concentreze pe experienta angajatilor si sa incerce sa atraga si sa pastreze cele mai bune talente. Pana in 2025, este de asteptat ca generatia Z sa reprezinte 27% din forta de munca, iar cei mai tineri lucratori isi doresc mai mult de la un loc de munca decat doar un salariu bun, isi doresc, de asemenea, spatiu pentru a creste si a se dezvolta in viata lor profesionala, o organizarea biroului care sa permita aceasta crestere.

Pentru a atrage cei mai buni angajati, companiile vor trebui sa se asigure ca au loc pentru progres si crestere, de aceea este important sa introduceti politici eficiente de gestionare a talentelor acum pentru a se pregati pentru viitor.


Articole Similare

5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat,  personal și profesional
5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat, personal și profesional
Citeste articolul
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Citeste articolul
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Citeste articolul
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
Citeste articolul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Citeste articolul