Papetarie.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Papetarie.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
Despre noi Contact FAQ/Help
Tel: 0751 555 333 (L-V, orele 8-16:30) Email: comenzi@papetarie.ro
Blog Reduceri&Promotii

Cresterea productivitatii: 15 sfaturi pentru a face ordine in viata digitala


Este in obiceiul multor utilizatori de computer sa aiba un desktop plin de foldere sau o nevoie compulsiva de a avea multe pagini deschise in acelasi timp in browser. De asemenea, nici nu deschid bine computerul, ca apar o multime de comunicate digitale: de la e-mailuri personale si profesionale care va aglomereaza inboxurile pana la notificari din social media. In aceasta situatie, este clar momentul pentru a face ordine in viata digitala, pentru a scapa de elementele inutile care consuma timp. Odata ce vei face aceste lucruri vei observa o crestere a productivitatii in viata personala si profesionala.

15 sfaturi care sa te ajute sa cresti productivitatea

Daca suferi de oboseala tehnologica sau pur si simplu incerci sa devii mai productiv, iata cateva sfaturi de care poti tine cont pentru a-ti organiza peisajul digital:

1. Dezaboneaza-te de la tot ce nu ai citit in ultimele 6 luni


 Primul pas pentru a avea o viata digitala fara probleme este de a iti lua la revedere de la orice e-mail pe care nu il consideri de interes sau de valoare. Scaneaza-ti casuta de e-mail si verifica acele newslettere pe care nu le-ai citit niciodata sau in ultimele 6 luni si apasa pe linkul de dezabonare de pe acestea. Gruparea e-mailurilor in functie de expeditor te poate ajuta. Acest lucru inseamna mai putine lucruri care iti blocheaza inboxul in viitor si mai putina curatenie de facut in casuta de e-mail, respectiv cresterea productivitatii.

2. Grupeaza e-mail-urile

Cel mai simplu mod de a scapa de e-mail si de a le arhiva pe cele importante este de a grupa totul in functie de expeditor. Acest lucru iti permite sa obtii un rezumat rapid al tuturor celor care ocupa locul in prezent. Poti sa stergi sau arhivezi in bloc mai multe e-mailuri de la anumiti expeditori dintr-o singura data. Gruparea si stergerea dupa expeditor se face cu usurinta in Outlook si Thunderbird; mai putin in Mac Mail si Gmail si in majoritatea aplicatiilor mobile. Daca aplicatia de e-mail nu permite gruparea in functie de expeditor, atunci cea mai buna abordare este sa sortezi dupa expeditor si sa selectezi manual e-mailurile pe care sa le stergi sau sa le muti imediat in folderul potrivit.



3. Elibereaza desktopul

Daca ai un desktop complet acoperit de fisiere diverse pe care nu le deschizi niciodata, acest lucru face intotdeauna mai dificila identificarea aplicatiilor si fisierelor de pe desktop pe care trebuie sa le utilizezi in mod regulat. Trece cat mai multe dintre ele la cosul de reciclare si apoi sterge-le pentru totdeauna. Sorteaza fisierele ramase astfel incat sa-ti ramana cele pe care le deschizi frecvent. Tine cont sa alegi si un wallpaper care sa-ti permita identificarea si accesarea cu usurinta a folderelor si ictogramelor ramase pe desktop, pentru ca acest lucru contribuie de asemenea la cresterea productivitatii.

4. Dezinstaleaza orice software de care nu ai nevoie

Uita-te la toate aplicatiile de pe orice dispozitivul pe care il detii si dezinstaleaza orice nu ai nevoie. Acest lucru nu numai ca va oferi spatiu de stocare mai valoros, dar este probabila imbunatatirea vitezei si cresterea productivitatii.

5. Sterge continutul Download

Este usor ca folderul de download sa scape de sub control si sa ocupe spatiu mare pe hard disk. A scapa de orice lucruri nedorite aici va face ca unitatea sa fie mai spatioasa, se produce accelerarea sistemului si cresterea productivitatii.

6. Dezactiveaza programele vechi

Daca te-ai saturat de faptul ca desktopul sau laptopul are nevoie de un anumit timp pentru a porni, atunci concentreaza-te pe vinovatii probabili: programe pe care nu le mai folosesti. Arunca o privire la fiecare aplicatie care ruleaza la pornire si dezactiveaza-le pe cele despre care stii cu siguranta ca nu ai nevoie. Mai putine aplicatii la pornire vor ajuta la marirea vitezei si implicit la cresterea productivitatii zilnice.

7. Dezactiveaza notificarile neesentiale de pe telefonul smartphone

Parcurge setarile de notificari pentru fiecare aplicatie pe care o utilizezi si asigura-te ca le primesti doar pe cele absolut esentiale. Aceasta, in esenta, inseamna sa iti iei la revedere de la o multime de notificari de pe retelele sociale. Aceste notificari, de obicei inutile, consuma bateria dispozitivului si iti intrerup procesul de gandire, asadar scapand de ele te va ajuta sa te concentrezi mai bine asupra sarciniilor importante.


8. Curata browserul web

Exista trei lucruri pe care le poti face pentru a imbunatati viteza browserului: elimina site-urile web neesentiale din istoricul de navigare, sterge cookie-urile si dezactiveaza sau sterge orice extensii / pluginuri inutile. Daca faci acest lucru, iti accelerezi browserul web, creezi sporirea confidentialitatii si cresterea productivitatii.

9. Verifica ce fac aplicatiile dispozitivului mobil in fundal

Parcurge fiecare dintre aplicatiile dispozitivului mobil si arunca o privire la ceea ce fac in fundal. Multe dintre acestea vor face o „reimprospatare a fundalului” sau vor folosi servicii de localizare atunci cand nu ai nevoie de ele, acest lucru iti poate face dispozitivul sa se comporte lent si sa iti descarce bateria. Dezactiveaza ambele functii acolo unde este posibil.

10. Opreste efectele vizuale inutile

Efectele vizuale inutile incetinesc computerul sau dispozitivul mobil. A scapa de toate, in afara de efectele vizuale esentiale, va oferi dispozitivului un plus de viteza suplimentara. De obicei, vei gasi diverse optiuni pentru eliminarea efectelor vizuale in sectiunea de setari a dispozitivului.

11. Sorteaza fisierele si folderele

Aloca timp serios organizarii folderelor dupa o structura logica, bine structurata si aerisita. Acelasi lucru este valabil si pentru marcajele browserului.

12. Schimba routerul pentru wi-fi

Este neplacut sa repornesti continuu routerul sau sa muti dispozitivele prin casa pentru a gasi un loc in care wi-fi-ul functioneaza. Pune capat acestei situatii prin cumpararea unui router mai performant sau gasirea unei alte solutii de retea pentru cresterea productivitatii.


13. Actualizeaza siitemul de operare si aplicatiile la cele mai recente versiuni

Daca rulezi versiuni mai vechi ale sistemului de operare, actualizarea la cele mai recente versiuni iti va oferi mai multa functionalitate, viteza si un sistem mai sigur si robust. Retine totusi ca ar trebui sa procedezi cu o anumita precautie aici, deoarece dispozitivele mai vechi pot sa nu raspunda extrem de bine la anumite upgrade-uri, iar versiunile mai noi de aplicatii, uneori, elimina anumite caracteristici speciale pe care le-ai putea gasi folositoare. In general, ramanand la curent cu actualizarile de software ar trebui sa obtii o configurare mai stabila, mai sigura si cresterea productivitatii.

14. Cumpara mai multa memorie RAM

Memoria RAM este destul de ieftina si multe dispozitive iti permit sa o adaugi cu usurinta. Acelasi lucru este valabil si pentru memoria de depozitare. Investitia in ambele poate transforma un computer lent intr-unul mai rapid. Daca iti poti permite sa inlocuiesti hard diskul existent cu unul SSD, vei fi deosebit de multumit de castigul de performanta.

15. Reducerea timpilor de functionare a displayului

In ultima vreme se considera ca reducerea timpilor de folosire a displayului nu aduce prea multe beneficii, dar este cu siguranta o scadere a productivitatii. Este de preferat sa reduci utilizarea retelelor sociale si lucrurile neesentiale, pentru a obtine astfel si cresterea productivitatii.


Articole Similare

5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat,  personal și profesional
5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat, personal și profesional
Citeste articolul
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Citeste articolul
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Citeste articolul
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
Citeste articolul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Citeste articolul