Papetarie.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Papetarie.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
Despre noi Contact FAQ/Help
Tel: 0751 555 333 (L-V, orele 8-16:30) Email: comenzi@papetarie.ro
Blog Reduceri&Promotii

Cum organizezi biroul pentru doi frati: Sfaturi utile de impartire a spatiului


La amenajarea unei case unul din punctele sensibile este amenajarea camerei copilului, care niciodata nu este suficient de spatioasa. Situatia se complica atunci cand sunt doi frati. Multi parinti sunt gata sa sacrifice din dimensiunile celorlalte camere pentru a face fiecarui copil propria camera. Desi pare o solutie foarte buna, trebuie admis ca timpul petrecut cu fratele sau sora este pana la urma limitat, iar atunci cand copiii invata sa convietuiasca, sa imparta aceeasi camera, devin mai altruisti, mai empatici, mai comunicativi.

Separati, fiecare in camera sa, copiii devin mai egoisti. De asemenea, nu sperati, in cazul copiilor mici, ca vor sta cuminti si se vor juca in camera lor. Nu, ei se vor juca tot in living, in bucatarie sau in oricare spatiu sunt prezenti parintii.

De aceea, de cele mai multe ori, cand sunt doi copii in familie, ei vor imparti aceeasi camera, si pe cale de consecinta vor avea o organizare birou comuna. Si chiar daca s-a gasit o modalitate de a avea dormitoare diferite, in cazul unor frati de sexe diferite, trebuie gasita solutia ca locul de joaca si organizarea biroului de acasa sa fie intr-un spatiu comun.

Marimea biroului este de mare importanta

Cele mai multe camere pentru tineret sunt relativ mici de 9 la 11 mp, spatiu in care trebuie sa existe pat cu latime de 95 – 100 cm si lungime de 200 cm, un dulap, un birou si cumva loc de joaca sau socializare. Locul ideal pentru birou este in fata ferestrei, dar daca latimea camerei este mica, poti lua in considerare pozitia patului in dreptul ferestrei, astfel ca restul peretilor sa fie liberi pentru un dulap generos, pe toata inaltimea camerei si cu sertare in partea inferioara, centrul camerei ramanand liber.

Lungimea minima a mesei pentru un singur copil trebuie sa fie cel putin cat cea a antebratelor si mainilor lui luate impreuna, adica vreo 60-80 cm. Se poate verifica punand copilul sa stea cu antebratele si mainile pe masa, astfel incat sa atinga cu ambele coate masa. In functie de varsta, aceea e latimea minima pentru birou. Fara masuratori, risti sa cumperi ceva prea mic si copilul nu va avea loc pentru coate, cand scrie de mana. Adancimea mesei minimum 65-70 cm, dar ideal este sa aiba 80 cm.

Trebuie sa observati ca baietii sunt mai lati in umeri decat fetele si au bratele putin mai lungi. Deci, vor avea nevoie de un spatiu de lucru mai mare decat o fetita. O organizare birou buna inseamna o amenajare a spatiului pentru ca marimea biroului sa fie cea potrivita si poate la fel de importanta este si marimea spatiului de depozitare pentru cele necesare studiului. In cazul nostru insa toate aceste spatii gandite pentru biroul de acasa si spatiu de depozitare se vor inmulti cu 2, pentru ca este vorba de doi copii.



Camera mica pentru doi copii de acelasi sex

Cea mai problematica piesa este patul pentru ca intr-o camera mica, sub 12 mp, nu exista suficient loc pentru doua paturi de cate o persoana. Paturile suprapuse nu sunt intotdeauna cea mai buna solutie, mai ales cand inaltimea camerei este de doar 240 cm. Pot fi paturi etajate dar nu suprapuse.

Organizarea biroului de acasa poate fi un blat de lucru lung, folosit la comun, cu dulapul de asemenea. Cu siguranta, chiar daca blatul se aseaza sub fereastra, poate nu ambele zone vor beneficia de lumina naturala. Este important ca sub blat si in zonele laterale de perete sa se organizeze largi spatii de depozitare, parte comune, parte personalizate pentru fiecare copil in parte. Indiferent de lumina naturala existenta, este nevoie de un sistem de iluminat local bine pus la punct si pe specificul fiecarui posesor de spatiu. Daca blatul unic nu este sub fereastra, sistemul de iluminare trebuie sa fie mai elaborat pentru a crea un mediu de lucru propice chiar si ziua, dar poate fi un castig din punctul de vedere al spatiului de depozitare ce poate fi organizat si pe peretele de deasupra blatului de lucru, sau chiar incadrand acest spatiu.

O alta organizare a spatiului pentru biroul de acasa poate fi pozitionarea blaturilor de lucru, fata in fata, perpendicular pe un perete liber, despartite printr-un raft, cel mai convenabil fiind fara fund, pentru a permite trecerea luminii, iar spatiul de separatie putand fi folosit ca spatiu de depozitare comun. Spatiile de depozitare individuale putand fi organizate pe peretele lateral atat deasupra nivelului blatului, cat si sub acesta.


O organizare birou cu doua spatii poate fi amenajata si intr-un colt al camerei. Este o solutie perfecta mai ales pentru frati ce se necajesc unul pe altul, si in acest caz vor fi pozitionati spate in spate. Blaturile vor fi puse pe coltul camerei, perpendicular intre ele. Fiecare are partea sa, cu o lungime de cam 120 cm, ce le va permite sa se deplaseze liber cu scaunele, fara a se incomoda reciproc. La o adica, exista in colt, o zona de trecere intre rafturile de deasupra blatului care sa fie folosita ca loc comun de depozitare, rafturile in continuare fiind personale. Si sub nivelul blatului vor fi sertare pentru fiecare birou.

Tot spate in spate poate fi si organizarea biroului de acasa intr-o zona ingusta a camerei, birourile fiind dispuse pe pereti opusi, deci tot spate in spate fiind pozitionati copii. Poate aceasta organizare birou da un aer mai intim, fiecare avand blatul, rafturile si sertarele proprii. Este inca odata foarte important sistemul de iluminat, ce trebuie bine adaptat situatiei. Pe peretele dintre cele doua birouri se pot amenaja ceva rafturi de depozitare comune.

Camera mica pentru copii de sexe diferite

Atunci cand acelasi spatiu este impartit de catre doi frati de sexe diferite este nevoie de mai multa personalizare si de asemenea de separari prin mobilier. In cazul in care nu exista alta solutie, zona de birou poate fi gandita in alta parte a casei, cum ar fi in living, configurata ca loc de studiu. Sau eventual un balcon inchis, dar musai incalzit.

Practic, se poate face o departajare intre activitati, in camera copiilor sa fie de fapt dormitorul si dulapurile de haine, iar locul de birou sa faca parte din zona de zi. Locul separat de studiu este o solutie buna pentru camerele mici impartite de frati.

Organizarea biroului de acasa si in aceasta situatie poate folosi aceleasi pozitionari ca cele prezentate anterior, in cazul dormitoarelor de frati de acelasi sex.


Articole Similare

5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat,  personal și profesional
5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat, personal și profesional
Citeste articolul
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Citeste articolul
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Citeste articolul
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
Citeste articolul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Citeste articolul