Curatenia din institutii, hale industriale, bucatarii profesionale nu se reduce niciodata doar la a aspira praful si a sterge suprafetele, ci implica si igienizarea si distrugerea germenilor si bacteriilor existente. De aceea se apeleaza la servicii profesionale de curatenie care utilizeaza aparatura si solutii specializate pentru curatenie profesionala birouri, ceeace este cea mai indicata alegere.
In conditiile actuale, in care exigentele de curatenie si igienizare sunt din ce in ce mai solicitate si absolut necesare, se impune luarea de noi masuri. Pentru siguranta si eficienta rezultatelor va trebui sa faceti o reevaluare a modul de curatare si a echipamentelor folosite pentru a obtine rezultatele dorite. Datorita marimii si tipurilor de suprafete, a murdariei existente, procesele de curatare aplicate difera in foarte mare masura. Pentru curatarea locuintelor noastre planificarea minutioasa poate fi neglijata, insa pentru inlaturarea murdariei din institutii, hale industriale, bucatarii profesionale este inevitabila.
Ce sunt echipamentele profesionale pentru curatenie?
Prin insasi denumirea lor, aspiratoarele si echipamentele profesionale sunt acele solutii de curatare cu putere si capacitate mai mare si cu rezistenta superioara la utilizari indelungate si repetate. Ele reprezinta cea mai potrivita alegere atunci cand aveti de curatat si intretinut spatii mult mai mari, tranzitate de un numar mult mai mare de persoane si pe care se depune mai multa murdarie.
Aparatele profesionale sunt cele mai eficiente si mai rezistente, iar in cazul masinilor de spalat pardoseli si mochete, rentabilitatea lor este data in buna masura si de solutiile si detergentii profesionali folositi pentru curatarea suprafetelor. Printre cele mai apreciate tipuri de echipamente pentru curatenie profesionala sunt aspiratoarele uscat-umede, aparatele de spalat care incalzesc apa, aspiratoarele cu spalare, de capacitate mare, aparatele de curatat cu abur, aparatele de spalat cu presiune, etc.
Care sunt avantajele folosirii aparatelor profesioniste pentru curatenie birouri?
Echipamentele profesioniste folosite pentru servicii profesionale de curatenie garanteaza cele mai bune rezultate, o curatenie si o igienizare de calitate. O aparatura profesionala aduce anumite avantaje:
- Curatare mai eficienta a suprafetelor.
- Mai multa rezistenta in timp.
- Putere si capacitate de exploatare mai mare.
- Posibilitatea de a realiza profesionist o varietate de sarcini mult mai specializate.
- Efectuarea de servicii mult mai rapide si mult mai aplicate in profunzime;
- O importanta economie de timp si energie.
- Sunt simplu de utilizat.
- In functie de model si varianta, ofera posibilitatea de a realiza o curatenie ecologica.
Ce echipamente si aparatura folosim pentru o curatenie profesionala?
Pentru ca se doresc servicii profesionale de curatenie cat mai eficiente se vor folosi cele mai noi si mai performante echipamente si aparaturi in domeniu. Motivul este dorinta de a obtine cele mai bune rezultate, cu minimum de efort si costuri cat mai rentabile.
- aspiratoare uscat-umede,
- aparat de spalat pardoseala,
- aparat cu injecie-extractie de spalare mochete si covoare,
- masina de spalat pardoseala,
- aparat de curatare cu abur,
- masina monodisc,
- aparat de spalare cu presiune.
Utilizarea acestor echipamente acopera toate spatiile pentru care prestam servicii, ele reprezentand garantia realizarii unei curatenii complete, de cea mai buna calitate. Printre brandurile cele mai apreciate in lume, fiind unii din cei mai importanti producatori de echipamente din domeniul curatenie profesionale, amintim Kärcher, Taski si Ghibli & Wirbel. Produsele acestora cauta sa vina mereu cu propuneri inovatoare, cat mai eficiente si mai avantajoase ca si cost.
De aceea gama de masini de curatat profesionale utilizate, precum si accesoriile si detergentii, sunt special alese pentru a indeplini nevoile clientilor, oricare ar fi domeniul de activitate, locatia si suprafata, oferind rezultate deosebite, economie de timp si resurse, usurinta in utilizare. De asemenea sunt intrebuintate doar ustensile, carucioare, consumabile si accesorii, detergenti si soluti pentru curatenie de la producatori profesionisti, recunoscuti in domeniu.
Care sunt etapele unei curatenii profesionale la birou?
Vor fi definite mai multe etape in procesul de curatenie profesionala:
- Identificarea suprafetelor,
- Identificarea murdariei,
- Alegerea detergentului adecvat si a dozei optime,
- Identificarea ustensilelor optime,
- Evaloarea fortei de munca necesare,
- Programarea si organizarea activitatii.
Alegerea detergentilor, a dozelor necesare si a ustensilelor este determinata de tipul suprafetei identificate si a murdariei ce trebuie inlaturata. Evaluarea necesarului de forta de munca si organizarea activitatii are un rol foarte important in procesul de curatare, conform cu cerintele beneficiarului.
Identificarea suprafetelor si a murdariei
In organizarea curateniei profesionale trebuie sa avem in vedere sa indepartam:
- murdaria neaderenta, precum praful, firele de par si nisipul,
- murdaria aderenta, ca uleiul, grasimi, noroi, calcar,
- germeni, bacterii, acarieni.
Suprafetele de pe care trebuie indepartata murdaria sunt:
- Suprafete dure: piatra naturala sau artificiala, marmura, mozaic, gresie, teracota, etc.
- Suprafete de plastic: vinil, linoleum, cauciuc.
- Lemn sau pluta.
- Suprafete textile: covoare si tapiterii.
La podele totdeauna trebuie verificat daca suprafata este sau nu tratata/protejata. In cazul suprafetelor protejate este mai usoara indepartarea murdariei, insa detergentul nu poate sa aiba efect decapant.
Procedura care va fi aplicata poate fi manuala sau utilizandu-se un echipament specializat
Detergentii folositi
Pentru o alegere corecta a detergentilor se vor lua in consideratie urmatorii factori:
- Nivelul de pH al detergentului - murdariile minerale vor fi indepartate cu detergenti acidici, pe cand grasimile vegetale cu detergenti alcalini.
- Concentratia pe care trebuie sa o aiba solutia de lucru – acest lucru este listat in instructiunile de pe produs. Dozajul depinde de gradul de murdarie uzuala.
- Timpul de contact – este indicat de producator, cat timp este necesar ca substanta chimica sa fie lasata pe suprafata pentru a avea efect.
- Procesul de lucru solicitat – modul in care trebuie utilizat un produs chimic este specific produsului respectiv.
- Trebuie sa ne asiguram ca urmarim instructiunile producatorului pentru acest proces. Metodele de lucru sunt alese in functie de efectul mecanic dorit pentru indepartarea murdariei. Verificam instructiunile de curatare si ne asiguram ca utilizam in conformitate cu specificatiile.
- Compatibilitatea solutiei de lucru cu suprafata murdara - trebuie sa evitam detergentul sau concentratia ce poate afecta iremediabil suprafata. Cel mai bine este sa testam inainte intr-un colt.
- Spumarea produsului - doar detergenti cu spumare redusa pot fi folosite in echipamentele automate de curatenie
Rolul apei
Procesul de curatare nu poate fi realizat fara apa. Apa are rolul important de transport a murdariei si al detergentului pe suprafata. In acelasi timp este un neutralizator si purtatorul temperaturii.
Invenția stiloului este un subiect dezbătut pe îndelete în mediul online și care stârnește dezbateri destul de aprinse între pasionații de instrumente de scris. Întrebarea este una foarte complexă și ne străduim în acest articol să facem lumină asupra acestui subiect.
Voi cum așteptați Iepurașul? Ați început pregătirile? În articolul nostru găsiți două idei de decorațiuni de Paște ce se fac foarte ușor, atât de ușor încât chiar și cei mici pot participa la realizarea lor!
Citeste mai multColoratul, una dintre cele mai populare activități recreative din ultima vreme, a câștigat foarte mulți adepți în rândul adulților mai ales pentru că este o metodă foarte eficientă de a combate stresul cotidian. Citește articolul nostru și învață cum să colorezi ca un profesionist.
Citeste mai mult