Papetarie.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Papetarie.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
Despre noi Contact FAQ/Help
Tel: 0751 555 333 (L-V, orele 8-16:30) Email: comenzi@papetarie.ro
Blog Reduceri&Promotii

Happy Office: Un birou fericit dupa atmosfera se cunoaste


Cu siguranta cel mai valoros activ al afacerii tale nu este sub nicio forma tehnologia, brandul sau reteaua ta de cunostinte. Cel mai valoros activ al afacerii tale este echipa ta. De aceea, o echipa fericita si productiva este standardul de aur al afacerilor in secolul 21. Si nimic nu afecteaza fericirea si productivitatea echipei tale mai mult decat existenta unui happy office, mediul lor fericit de la birou.

Este adevarat ca este un fapt uluitor, dar cu cat angajatii sunt mai fericiti, cu atat compania va avea mai mult succes. Multe studii si rapoarte la locul de munca arata ca fericirea are o corelatie directa cu linia de jos a afacerii tale.

Evolutia biroului catre un happy office

De fapt, performanta si productivitatea sunt direct legate de mediul de birou si de designul acestuia. Munca nu este o drama, lupta pentru un happy office este o garantie a productivitatii si a angajatilor fideli. Se estimeaza ca lucratorii sunt cu 13% mai productivi atunci cand au un motiv sa zambeasca la locul de munca.

Biroul secolului 21, atunci cand acesta este aranjat corect, are puterea de a inspira angajatii la noi niveluri de intelegere si inovare. Companiile includ acum elemente in mediul lor de birou care imbunatatesc de fapt modul in care echipele lor functioneaza si munca pe care o fac acolo.

Birourile tipice au inceput ca birouri individuale, separate de pereti de la podea la tavan, fiecare cu propria usa si toate separate unul de celalalt. Curand, insa, designerii au vazut beneficiile coborarii acestor pereti si asa s-a nascut cabina.

Apoi, in anii ′90, zidurile au coborat complet si a aparut conceptul de birou deschis. Birourile au fost amenajate intr-o camera mare si distribuite astfel incat sa promoveze munca in echipa si colaborarea. Angajatii s-au bucurat de aceasta deschidere nou descoperita, in timp ce managerii si proprietarii au vazut beneficii in economiile de costuri si flexibilitatea biroului deschis.


Aproape 30 de ani mai tarziu, multe companii sunt inca tributare acestui concept de open-office si de a descoperi beneficiile sale. Dar asta nu inseamna ca ar trebui sa impachetati cat mai multe birouri intr-o camera. Pe de alta parte sunt multi cei care cauta sa treaca la nivelul urmator, cel de happy office. Tine cont de modul in care lucreaza angajatii tai si de modul in care spatiul in ansamblu ii face sa se simta. Pentru ca, in cele din urma, aceste doua concepte vor influenta calitatea muncii pe care echipa ta o produce. Lucratorii fericiti sunt loiali, motivati, mai productivi si de mai mult succes.

Cele mai fericite locuri de munca sunt in happy office, cele in care angajatii se simt apreciati, productivi si au un sentiment de control asupra propriilor obiective de lucru. Un loc de munca in care se simt bine ingrijiti este unul in care majoritatea angajatilor vor prospera fericiti.

Sfaturi pentru crearea unui happy office

1. Ofera un acces usor la toate partile biroului. Nimanui nu-i place sa se simta ca un sobolan intr-un labirint si nimic nu contribuie la acel sentiment ca un rand lung si neintrerupt de mobilier. Daca lucrati intr-o incapere mare, deschisa, incercati sa aranjati birourile sau mesele in grupuri mici, cu spatiu pe fiecare parte, pentru o deplasarea mult mai usoara si elimina sentimentul de a fi o sardine intr-o cutie.

2. Spargeti spatiile deschise. Zgomotul si miscarea in spatiile mari, cavernoase, pot afecta grav concentrarea si productivitatea angajatilor, chiar si cu cel mai mic sunet sau activitate. Minimizati efectele zgomotului si miscarii prin ruperea spatiilor larg deschise cu biblioteci, plante sau rafturi.

3. Pastrati-va biroul ordonat. Pentru multi un birou aglomerat este un birou dezordonat si murdar, aceasta putand afecta grav fericirea si productivitatea, transmitand mesaje gresite clientilor.

4. Luati in considerare obtinerea unei mascote a biroului. Vorbim despre un animal de companie canina sau felina care traieste la birou sau cel putin vine la munca in fiecare zi.

5. Stabiliti zonele de socializare. Socializarea este o componenta cheie a creativitatii. Intr-un mediu de happy office, socializarea are loc intr-o zona de lounge desemnata, unde membrii echipei pot lua o pauza, se pot relaxa, pot conversa cu altii si se pot inspira.


6. Oferiti echipei o varietate de optiuni de spatiu de lucru si de sedere. Odata cu omniprezenta tehnologiei mobile, angajatii nu mai sunt legati exclusiv de birourile lor. Oferiti-le angajatilor flexibilitate prin incorporarea birourilor reglabile pe inaltime sau a meselor multi-persoana.

7. Petreceti putin timp impreuna la sfarsitul saptamanii de lucru. Incercati sa petreceti putin timp impreuna la o sticla de bere sau un pahar de vin, si sa vorbiti destinsi despre saptamana care tocmai a trecut, aceasta fiind o modalitate de a lichida, rezolva problemele si inspira noi procedee.

8. Creati zone mai retrase, unde sa te poti concentra mai tare. Zonele de lucru linistit trebuie impinse intr-un colt sau la capatul zonei de lucru, unde nivelul de zgomot si agitatie este mai mic.

9. Creati spatii de colaborare. Daca aceasta zona este pentru intalniri periodice de echipa aceasta zona poate fi un tampon intre zona de liniste si restul biroului, daca nu, faceti ca zona de colaborare sa deranjeze zona de liniste.

10. Incorporati o zona de pregatire. Formarea noilor colegi este o componenta esentiala a muncii de birou in secolul 21. Zona de colaborare sau de conferinte poate deveni si zona de pregatire.

11. Prioritizeaza culoarea. Pentru a-ti mentine angajatii plini de energie si implicati, puncteaza-ti biroul cu zone de culoare stralucitoare. Culoarea este un plus important pentru orice mediu de birouri.


12. Lumina de lucru sa fie cat mai naturala. O solutie in acest sens este sa existe cat mai multe ferestre in mediul de birou, pentru cat mai multa lumina naturala. O alta solutie este sa incorporezi noi tehnologii care permit iluminatului de birou sa imite lumina naturala de afara.

13. Include elemente naturale. Accente naturale, cum ar fi zone expuse din beton, caramida, podele din lemn, grinzi de lemn, si otel pictat sunt elemente simple de design natural. O alta modalitate usoara de a va imbunatati spatiul de lucru cu elemente naturale este sa includeti o multime de plante.

14. Design cu componente modulare. Echipati birourile cu elemente cum ar fi dulapuri rulante, brate reglabile de monitor si alte piese de mobilier pe care membrii echipei le pot misca cu usurinta.

15. Incurajati starea de bine la locul de munca. Stimuleaza starea de bine prin prin alimente, exercitii fizice sau tactici de mindfulness.


Articole Similare

5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat,  personal și profesional
5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat, personal și profesional
Citeste articolul
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Citeste articolul
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Citeste articolul
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
Citeste articolul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Citeste articolul