Papetarie.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Papetarie.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
Despre noi Contact FAQ/Help
Tel: 0751 555 333 (L-V, orele 8-16:30) Email: comenzi@papetarie.ro
Blog Reduceri&Promotii

Scoala online: Cum amenajezi spatiul potrivit pentru invatarea la distanta


Scoala online si invatarea la distanta a devenit o realitate pentru foarte multi copii din ziua de azi, motivul fiind pandemia cu covid-19. Cel mai bun mod de a va pregati pentru aceasta situatie este imbunatatirea mediului de invatare la domiciliu, intr-un mod cat mai apropiat de scoala, astfel incat in fucntie de varsta sa putem vorbi de scoala de acasa. Asadar, pentru ca un copil sa invete cu placere din mediul familial este nevoie de crearea unui spatiu nou, care sa il ajute sa se simta concentrat si confortabil in camera in care va avea scoala de acasa.

Stabileste un spatiu clar pentru scoala de acasa

Pe un perete liber, cu rafturi montate deasupra, poti organiza o singura zona pentru teme, fixand o masa de lucru lunga, unde sa poata sta mai multi copii, probabil doi, in functie de spatiu. Ofera fiecarui copil un raft desemnat, astfel incat sa nu existe confuzie cu privire la rechizitele scolare care apartin fiecaruia.

In timp ce unii copii pot prefera un birou in camera lor, majoritatea prescolarilor si copiilor de varsta elementara vor sa fie in mijlocul actiunii, adica mai aproape de parinti, astfel incat sa poata pune intrebari si sa fie ajutati la lectii.

Ia in considerare transformarea unei zone din living sau dining mai putin folosite intr-o zona de invatare. Un spatiu separat ajuta copilul sa intre intr-o stare diferita, astfel incat sa se concentreze mai usor. Daca nu exista o camera de rezerva sau o astfel de zona, nu este o problema. Pune o masuta suplimentara in living sau desemneaza cu colt din camera pentru un mic birou pe colt.

Organizeaza spatiul cat mai eficient

Se stie ca majoritatea copiilor mentin cu greu ordinea, dar cu cat masa de lucru este mai aglomerata, cu atat ii va fi mai greu copilul tau sa se concentreze. Depoziteaza papetaria si rechizitele in cutii sau cosuri, intr-un dulap din apropiere sau pe un raft. Foloseste etichete pentru cosuri sau containere clare, astfel incat copiii sa poata sorta usor lucrurile si mentine ordine. Creioanele, pixurile si celelalte obiecte de mare folosinta, vor sta intr-un organizator de birou sau in pahare suport deasupra biroului.

Este de preferat sa nu se scoata capacul sau deschide vreun sertar. Asaza si completeaza toate consumabilele zilnice utilizate frecvent, precum creioane, ascutitoare, carpa de curatat ecranul si asa mai departe, la indemana. Celelalte rechizite scolare folosite rar, ca un perforator, se pastreaza in cosurile de depozitare. O tabla de pluta ofera un loc pentru mementouri si calendar.

Alege un mobilier ergonomic

Copilul poate sta la masa confortabil, dar o configuratie ergonomica a mesei si a scaunului este deosebit de importanta pentru a avea o postura buna, care sa sprijine abilitatile de scriere. Daca nu are o pozitie corecta a corpului atunci cand scrie, copilul va deprinde o scriere dezordonata. Cand copilul dumneavoastra sta la masa de lucru, aceasta ar trebui sa fie la nivelul sau putin sub inaltimea cotului de odihna.

Picioarele lui ar trebui sa fie ferm asezate pe podea. Mesele si scaunele reglabile sunt ideale pentru copii, dar le poti folosi si pe cele pentru adulti. Mai intai, asaza o perna pe sezutul scaunului si alta pe spatar pentru a impinge inainte corpul copilului pana cand genunchii se extind cu aproximativ 2 centimetri in fata scaunului. Apoi pune o cutie pe podea pentru a-i sustine picioarele, astfel incat coapsele sa fie aproape paralele cu solul.

Elimina lucrurile care l-ar putea distrage pe copil

Casa ta este plina de distractii, incepand cu sora mica a elevului tau? Daca fratii au probleme cu impartirea unui spatiu, separati birourile cu un raft inalt. Daca sunt asezati la aceeasi masa, plasat un paravan sau o tabla pe care le puteti cumpara sau face dintr-o cutie de carton. Castile care anuleaza zgomotul sunt eficiente. Daca se pune muzica, este important sa nu fie foarte tare si sa fie instrumentala, deoarece cercetarile arata ca melodiile cu versuri afecteaza negativ concentrarea.

Pentru un copil cu dificultati de atentie, orienteaza spatiul de lucru astfel incat sa se confrunte cu un perete mai degraba decat cu o camera sau o fereastra. Se recomanda ca daca copilul dumneavoastra are probleme sa ramana nemiscat si concentrat, trebuie pus sa stea pe o minge de exercitii. Cand copilul se simte nelinistit este bine sa aiba in preajma o piatra neteda, o minge de stres sau cateva piese LEGO.

Opteaza pentru un design minimalist

Mobilierul care economiseste spatiul este ideal pentru a fi folosit, asa cum este un birou inclinat gen pupitru sau rafturi de perete pentru rechizite scolare. Specific unui astfel de mobilier este amprenta mai mica lasata pe pardoseala, ceea ce inseamna ca aveti mai multe optiuni de stocare in locul de studiu. O masa laterala pe hol poate face un mic birou frumos. Birourile montate pe perete economisesc spatiu.

Ia in considerare mai multe zone de lucru

Multi experti recomanda sa aveti diferite locuri pentru invatare in casa, un birou pentru munca concentrata, masa de luat masa pentru proiecte si un colt linistit pentru lectura. La fel ca adultii, copiii se descurca mai bine daca fac pauze, schimba pozitia si schimba peisajul din cand in cand. Studiile arata ca invatarea in diferite locatii imbunatateste capacitatea unui elev de a primi si a-si aminti informatiile. Adaugati o lampa de lucru cu bec pentru a reduce oboseala ochilor, asezand-o pe partea opusa a mainii dominante a copilului, daca este dreptaci, lampa se aseaza pe partea stanga.

Mareste spatiul de stocare

Daca spatiul de pe birou este limitat, mergeti pe verticala. Instalati niste rafturi plutitoare sau pe sina langa sau deasupra biroului. Acest lucru va mentine totul vizibil, in timp ce suprafata de lucru se elibereaza de aglomeratie.

Protejeaza computerul

Computerul copilului nu este ultimul element de luat in considerare in spatiul sau de lucru. Insa, cateva masuri de precautie de baza va pot ajuta sa fiti pregatiti.

  • Creati un cont copilului pe computer. Cu propriul cont de utilizator, copilul va primi propriul desktop, dosarul utilizatorului, aplicatiile si setarile aplicatiei. Comenzile parentale incorporate ale computerului va pot proteja, de asemenea, copilul de accesarea continutului pe care nu il doriti.
  • Luati in considerare instalarea unei extensii de browser pentru a proteja confidentialitatea si a spori securitatea. Pentru copii, se poate folosi uBlock Origin pentru Chrome si Firefox, care ofera blocarea anunturilor, previne urmarirea online si poate proteja impotriva unor forme de malware.
  • Pastrati computerul in siguranta fizica cu cateva reguli de intretinere. Invatati-i pe copii sa fie buni administratori ai dispozitivelor lor scumpe si sensibile la accidente. Asigurati-va ca utilizeaza intotdeauna un laptop pe o suprafata stabila, plana, in loc sa fie pe un pat sau pe canapea. Pastrati computerele desktop turn in afara razei de lovitura sau de sprijin pentru picioare. Si interzice mancarea si bauturile din vecinatatea computerului.

Invatarea la distanta in timpul unei pandemii nu este acelasi lucru cu educatia la domiciliu, unde sunteti parintele, profesorul si directorul educational, intr-unul. Daca le oferiti copiilor un loc in care sa stea, sa gandeasca, sa-si puna rechizitele scolare si sa invete, familia va fi cu un pas inainte in acest an scolar.


Articole Similare

5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat,  personal și profesional
5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat, personal și profesional
Citeste articolul
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Citeste articolul
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Citeste articolul
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
Citeste articolul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Citeste articolul