Primavara aceasta a adus o „vacanta” nu numai neasteptata, dar foarte atipica, care ne cere sa vedem doar pe geam cum au inflorit pomii. Vacanta ne tine in casa, de la mic la mare, si totusi trebuie sa facem un efort pentru a continua pe cat posibil programul educational inceput la gradinita sau scoala cu prescolarii si scolarii mici.
Daca pe scolarii mai mari ii putem ajuta la intocmirea unui program in care sa urmeze si completeze programa scolara, la care se adauga perioade si activitati de relaxare specifice varstei, pentru cei mici, care nu inteleg foarte bine situatia, trebuie sa reusim sa alcatuim un program care sa le consume energia suficient, sa nu-i plictiseasca si totodata sa urmeze un ritm de invatare inceput la gradinita.
Varianta oportuna depinde de varsta, temperamentul si preferintele fiecarui copil. Parintii care vor sa le alcatuiasca celor mici un program de „vacanta” cat mai variat au la dispozitie suficiente posibilitati.
Foarte important este sa intelegem ca aceste activitati de interior depind foarte mult de noi, de imaginatia noastra, de rabdarea si participarea noastra. Pentru a umple aceste zile in care cei mici nu pot socializa cu alti copii, vom incerca sa cream idei de jocuri care se pot organiza in casa, dar care ii vor face sa nu se plictiseasca si eventual sa aiba sentimentul ca au si responsabilitati in casa, ajutand in joaca la dereticarea casei sau pregatirea mesei.
Cum sa planifici activitati de interior pentru copii
Marea arta in aceasta perioada este crearea de noi jocuri si activitati care sa fie relativ noi pentru cel mic. Dupa doua sau trei zile toate jocurile si jucariile din dulap au fost incercate si pericolul mare este sa apara plictiseala. Pentru aceasta trebuiesc inventate jocuri si jucarii in care sa nu investim prea mult si despre care sa stim ca nu vor atrage mai mult de o zi sau doua, dar ca vor putea fi reluate peste o saptamana.
1. Activitati fizice, pentru forta, viteza si rezistenta
2. Activitati de interior ce necesita atentie si viteza de reactie
3. Activitati de interior pentru dezvoltarea indemanarii
4. Activitati de desen si pictura
Copilul va lasa amprenta mainii cu o anumita culoare. De la aceasta silueta va continua desenarea unui animal, care este de preferat sa nu fie fantastic si in final se va incerca obtinerea unui alfabetar cu astfel de animale.
Pe o foaie de hartie se vor desena 6 cercuri colorate diferit. Pornind de la ele se vor desena animale diferite, cu cercul integrat, functie de culoarea avuta. Data urmatoare se poate incerca cu masini sau avioane.
Copilul deseneaza cu ajutorul unui sablon, un oval de exemplu, un numar de capete, la care nu desenezi gura, restul fiind ochi, urechi, personalizate. Pe o folie de plastic transparenta parintele va desena un numar de guri pe care copilul va incerca sa le imperecheze cu capetele pentru a avea diferite fizionomii.
5. Activitati de teatru
Unul dintre cele mai captivante jocuri pentru copii, ce pot fi facute in casa, este cel care implica roluri. Alegeti una dintre povestile preferate ale celui mic si transformati-o intr-o piesa de teatru care sa va introduca intr-un univers de fantezie.
Invenția stiloului este un subiect dezbătut pe îndelete în mediul online și care stârnește dezbateri destul de aprinse între pasionații de instrumente de scris. Întrebarea este una foarte complexă și ne străduim în acest articol să facem lumină asupra acestui subiect.
Voi cum așteptați Iepurașul? Ați început pregătirile? În articolul nostru găsiți două idei de decorațiuni de Paște ce se fac foarte ușor, atât de ușor încât chiar și cei mici pot participa la realizarea lor!
Citeste mai multColoratul, una dintre cele mai populare activități recreative din ultima vreme, a câștigat foarte mulți adepți în rândul adulților mai ales pentru că este o metodă foarte eficientă de a combate stresul cotidian. Citește articolul nostru și învață cum să colorezi ca un profesionist.
Citeste mai mult