Multi dintre noi, la orice varsta si indiferent de functia ocupata, ne facem planuri, ne stabilim obiectivele, planurile de actiune pentru ziua in curs, cat si pe termen lung. De cele mai multe ori strategia sau directia in care vrei sa te dezvolti aduce ordine, te tine motivat si antrenat. Problemele apar cand de multe ori ne abatem foarte usor de la aceste obiective si nu reusim sa le concretizam.
Pentru a fi sigur ca ramai concentrat pe obiectivele propuse si ca le duci rapid la bun sfarsit poti face un exercitiu care imbina perfect creativitatea cu simtul practic. Vei crea pe un panou, folosind imagini care te inspira, cateva reguli simple si cu suficient entuziasm un vision board.
Un vision board sau un mood board, denumit uneori si dream board, este un instrument de vizualizare cu ajutorul caruia poti construi colaje de cuvinte si imagini ce reprezinta obiectivele, dorintele si visele tale.
Ce este un vision board?
Vision board, dream board sau panoul cu obiective este, asa cum spune si numele, un panou pe care vei aseza diferite reprezentari, in special imagini, poze, cuvinte, ale telurilor tale si a ceea ce iti propui sa faci in urmatoarea perioada. Indicat este sa pastrezi acest panou intr-un loc in care sa il vezi cat mai des, in biroul tau, in spatiul de lucru, meritand sa intre la accesorii de birou. Metaforic vorbind, sa iti creezi un vision board este ca si cum ai desena harta teritoriului in care te afli si ai marca pe ea locurile pe care urmeaza sa le cuceresti.
Un vision board este un instrument vizual care ne comunica concepte si idei vizuale. Este un aranjament bine gandit si planificat de imagini, materiale sau piese de text, care este destinat sa evoce sau sa proiecteze un anumit stil sau concept. Se pot folosi fotografii, modele sau ilustratii, palete de culori, cuvinte descriptive, orice va ajuta sa definesti directia proiectului. Un vision board este un un colaj de idei, fizic, realizat pe un panou de pluta, un panou de afisare sau tabla de scris.
Cum mai mult de 70% din informatiile din mediul exterior le preluam doar prin intermediul simtului vizual si in plus, creierul retine informatiile foarte usor atunci cand ii sunt livrate sub forma de imagini, poze, desene, reprezentari grafice simple, pe acest principiu se bazeaza si un vision board. Din acest motiv, este propus acest instrument ca o modalitate prin care iti materializezi obiectivele prin puterea vointei, creativitate, planificare si imaginatie.
De ce folosim un vision board
Pentru a ne oferi posibilitatea sa construim un design pe care sa-l utilizam in spatiu existent.
De ce ai nevoie ca sa construiesti un vision board?
Cum creezi un vision board?
In primul rand, ai nevoie de un sistem de afisare pe care sa lipesti colajul tau cu obiective. Cele mai des recomandate sunt panourile din pluta si tablele magnetice. Asta pentru ca ambele sisteme iti ofera posibilitatea sa muti imaginile, sa le repozitionezi sau sa adaugi permanent fotografii noi. Odata ce ai acest panou, pasii sunt simpli:
Pasul 1. Segmenteaza obiectivele. La inceput iti vor veni in minte nenumarate planuri si obiective. Ca sa fie mai usor sa le organizezi, gaseste un sistem de segmentare a lor. Clasifica obiectivele pe categorii de interes sau in functie de departamentele firmei. Apoi, pentru fiecare categorie si departament stabileste un obiectiv tinta, adica ce se doreste sa se obtina concret in urmatoarea perioada, unde sa se ajunga, ce planuri sunt pe fiecare departament. Se noteaza obiectivele intr-o agenda de birou si se trece la urmatorul pas.
Pasul 2. Gaseste pentru fiecare obiectiv imaginile care te inspira. Codifica fiecare obiectiv in imagini reprezentative care sa te inspire si care descriu perfect ceea ce vrei sa obtii. Poti descarca imaginile de pe internet si apoi sa le printezi sau le poti alege si decupa din diferite reviste specifice domeniului tau de interes, din brosuri, ziare. Sursele de inspiratie sunt multiple, fii creativ si lasa imaginatia sa mearga mai departe. In plus, fata de imagini poti pune texte, citate sau sfaturi pe care le ai de la mentori, cuvinte, sugestii, fraze, expresii care iti cresc motivatia si te-ar putea sustine.
Pasul 3. Ajusteaza obiectivele atunci cand simti nevoia. Avantajul unui astfel de instrument este dat si de dinamismul sau, putand fi ajustat permanent pentru ca obiectivele pe care le stabilesti sunt in continua miscare. Ele se modifica in functie de cat de aproape esti de ele, pasii pe care ii faci, planurile care intervin pe traseu. Sau pot aparea obiective noi. Nu ezita sa ajustezi panoul de fiecare data cand simti nevoia sa o faci.
Ce beneficii iti aduce?
Sunt multe motive pentru care merita sa iti construiesti propriul vision board:
Achizitioneaza panoul si accesorii de birou de pe Papetarie.ro, stabileste obiectivele, fii inspirat si contureaza viitorul pe care ti-l doresti.
Invenția stiloului este un subiect dezbătut pe îndelete în mediul online și care stârnește dezbateri destul de aprinse între pasionații de instrumente de scris. Întrebarea este una foarte complexă și ne străduim în acest articol să facem lumină asupra acestui subiect.
Voi cum așteptați Iepurașul? Ați început pregătirile? În articolul nostru găsiți două idei de decorațiuni de Paște ce se fac foarte ușor, atât de ușor încât chiar și cei mici pot participa la realizarea lor!
Citeste mai multColoratul, una dintre cele mai populare activități recreative din ultima vreme, a câștigat foarte mulți adepți în rândul adulților mai ales pentru că este o metodă foarte eficientă de a combate stresul cotidian. Citește articolul nostru și învață cum să colorezi ca un profesionist.
Citeste mai mult