Papetarie.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Papetarie.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
Despre noi Contact FAQ/Help
Tel: 0751 555 333 (L-V, orele 8-16:30) Email: comenzi@papetarie.ro
Blog Reduceri&Promotii

Vision board: cum sa dai forma visurilor tale


Multi dintre noi, la orice varsta si indiferent de functia ocupata, ne facem planuri, ne stabilim obiectivele, planurile de actiune pentru ziua in curs, cat si pe termen lung. De cele mai multe ori strategia sau directia in care vrei sa te dezvolti aduce ordine, te tine motivat si antrenat. Problemele apar cand de multe ori ne abatem foarte usor de la aceste obiective si nu reusim sa le concretizam.

Pentru a fi sigur ca ramai concentrat pe obiectivele propuse si ca le duci rapid la bun sfarsit poti face un exercitiu care imbina perfect creativitatea cu simtul practic. Vei crea pe un panou, folosind imagini care te inspira, cateva reguli simple si cu suficient entuziasm un vision board.

Un vision board sau un mood board, denumit uneori si dream board, este un instrument de vizualizare cu ajutorul caruia poti construi colaje de cuvinte si imagini ce reprezinta obiectivele, dorintele si visele tale.

Ce este un vision board?

Vision board, dream board sau panoul cu obiective este, asa cum spune si numele, un panou pe care vei aseza diferite reprezentari, in special imagini, poze, cuvinte, ale telurilor tale si a ceea ce iti propui sa faci in urmatoarea perioada. Indicat este sa pastrezi acest panou intr-un loc in care sa il vezi cat mai des, in biroul tau, in spatiul de lucru, meritand sa intre la accesorii de birou. Metaforic vorbind, sa iti creezi un vision board este ca si cum ai desena harta teritoriului in care te afli si ai marca pe ea locurile pe care urmeaza sa le cuceresti.

Un vision board este un instrument vizual care ne comunica concepte si idei vizuale. Este un aranjament bine gandit si planificat de imagini, materiale sau piese de text, care este destinat sa evoce sau sa proiecteze un anumit stil sau concept. Se pot folosi fotografii, modele sau ilustratii, palete de culori, cuvinte descriptive, orice va ajuta sa definesti directia proiectului. Un vision board este un un colaj de idei, fizic, realizat pe un panou de pluta, un panou de afisare sau tabla de scris.

Cum mai mult de 70% din informatiile din mediul exterior le preluam doar prin intermediul simtului vizual si in plus, creierul retine informatiile foarte usor atunci cand ii sunt livrate sub forma de imagini, poze, desene, reprezentari grafice simple, pe acest principiu se bazeaza si un vision board. Din acest motiv, este propus acest instrument ca o modalitate prin care iti materializezi obiectivele prin puterea vointei, creativitate, planificare si imaginatie.

De ce folosim un vision board

Pentru a ne oferi posibilitatea sa construim un design pe care sa-l utilizam in spatiu existent.

  • Utilizarea unui vision board va ajuta sa exprimati viziunea pe care o aveti in acest proiect.
  • Uneori este foarte complicat sa prezinti ideile vizuale altora. Un vision board este un instrument de comunicare vizuala foarte eficient.
  • Un vision board este un bun punct de plecare pentru definirea si finalizarea proiectului, ajutandu-te sa colaborezi si sa iti concentrezi ideile.
  • Un vision board te ajuta prin adunarea unor idei care te-au inspirat inainte de a incepe proiectarea lui. El poate economisi mult timp si eforturi, obtinand parerea clientului inainte de inceperea efectiva a proiectului.
  • Ajuta clientii carora prezentarea unui vision board le ofera o imagine despre cum va arata produsul final, permitand tuturor celor implicati sa se puna de acord asupra unei directii inainte de a face prea multa munca. De asemenea, ajuta la evitarea oricaror neintelegeri care pot rezulta din incercarea de a descrie verbal un concept de design.

De ce ai nevoie ca sa construiesti un vision board?

  • Tabla magnetica sau un panou din pluta,
  • Magneti, ace, pioneze colorate, agrafe sau clipsuri, banda adeziva divers colorata,
  • Imagini, poze printate sau decupate din reviste, brosuri, pliante, ziare etc.

Cum creezi un vision board?

In primul rand, ai nevoie de un sistem de afisare pe care sa lipesti colajul tau cu obiective. Cele mai des recomandate sunt panourile din pluta si tablele magnetice. Asta pentru ca ambele sisteme iti ofera posibilitatea sa muti imaginile, sa le repozitionezi sau sa adaugi permanent fotografii noi. Odata ce ai acest panou, pasii sunt simpli:

Pasul 1. Segmenteaza obiectivele. La inceput iti vor veni in minte nenumarate planuri si obiective. Ca sa fie mai usor sa le organizezi, gaseste un sistem de segmentare a lor. Clasifica obiectivele pe categorii de interes sau in functie de departamentele firmei. Apoi, pentru fiecare categorie si departament stabileste un obiectiv tinta, adica ce se doreste sa se obtina concret in urmatoarea perioada, unde sa se ajunga, ce planuri sunt pe fiecare departament. Se noteaza obiectivele intr-o agenda de birou si se trece la urmatorul pas.

Pasul 2. Gaseste pentru fiecare obiectiv imaginile care te inspira. Codifica fiecare obiectiv in imagini reprezentative care sa te inspire si care descriu perfect ceea ce vrei sa obtii. Poti descarca imaginile de pe internet si apoi sa le printezi sau le poti alege si decupa din diferite reviste specifice domeniului tau de interes, din brosuri, ziare. Sursele de inspiratie sunt multiple, fii creativ si lasa imaginatia sa mearga mai departe. In plus, fata de imagini poti pune texte, citate sau sfaturi pe care le ai de la mentori, cuvinte, sugestii, fraze, expresii care iti cresc motivatia si te-ar putea sustine.

Pasul 3. Ajusteaza obiectivele atunci cand simti nevoia. Avantajul unui astfel de instrument este dat si de dinamismul sau, putand fi ajustat permanent pentru ca obiectivele pe care le stabilesti sunt in continua miscare. Ele se modifica in functie de cat de aproape esti de ele, pasii pe care ii faci, planurile care intervin pe traseu. Sau pot aparea obiective noi. Nu ezita sa ajustezi panoul de fiecare data cand simti nevoia sa o faci.

Ce beneficii iti aduce?

Sunt multe motive pentru care merita sa iti construiesti propriul vision board:

  • Iti antreneaza latura creativa;
  • Te ajuta sa iti clarifici obiectivele si sa pui mai multa ordine in ele;
  • Iti ofera o imagine de ansamblu a planurilor tale viitoare;
  • Te mentine conectat si concentrat pe obiectivele tale,;
  • Este sursa de inspiratie si iti aduce o stare de bine.

Achizitioneaza panoul si accesorii de birou de pe Papetarie.ro, stabileste obiectivele, fii inspirat si contureaza viitorul pe care ti-l doresti.


Articole Similare

5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat,  personal și profesional
5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat, personal și profesional
Citeste articolul
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Citeste articolul
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Citeste articolul
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
Citeste articolul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Citeste articolul