In lumea digitala de astazi, sa folosesti produse de papetarie in sala de clasa, poate parea ca iei un loc din spate, un fel de backseat, la tehnologie. Revolutia digitala din scoli este inca tanara, dar deja atinge pe toata lumea, de la gradinita la facultate. Microsoft Word inlocuieste scrisul de mana. Manualele cedeaza pe tablete, iar Google este noua biblioteca. Unele motivatii pentru trecerea de la imprimare la cuvintele de pe ecran sunt evidente.
Elevii isi pot usura ghiozdanele, in timp ce sistemele scolare si familiile pot face economii bancare prin renuntarea la diferitele produse de papetarie. In felul acesta, elevii au acces la materiale de lectura oriunde s-ar afla. In aceste zile, hartia este adesea aruncata ca „ticaloasa” sau mai binevoitor, ca o tehnologie pe moarte.
Dispozitivele digitale au beneficii incontestabile. Pe langa comoditate si potentiale economii de costuri, acestea pot democratiza accesul la educatie. Cetatenii din multe tari nu isi pot permite manuale tiparite. Distribuirea gratuita a cartilor electronice, citite din ce in ce mai mult pe telefoanele mobile, acum disponibile aproape peste tot, pot stimula alfabetizarea.
Studentii constienti din punct de vedere social pot deplange utilizarea de produse de papetarie, dar tind sa treaca cu vederea consecintele grave asupra mediului produse prin fabricarea dispozitivelor digitale si alimentarea fermelor de servere. Mai mult, spre deosebire de elementele de pamanturi rare care intra in laptopurile si iPad-uri, copacii sunt o resursa regenerabila.
Unde are printul avantaje fata de citirea digitala?
Raspunsul este adesea in invatare. Sa ne uitam la cei patru „C” importanti pentru lectura: continuitate, concentrare, concepte si contemplare. Pagina tiparita ajuta la promovarea tuturor celor patru, probabil mai bine decat ecranele digitale.
Citirea printului este importanta pentru invatare, pentru ca este personalizata, pentru a ne ajuta sa citim continuu, sa ne concentram, sa ne constientizam conceptele si sa contemplam semnificatia a ceea ce am citit.
Produse de papetarie care te vor ajuta sa fii un student de succes
Pentru a avea succes in viata academica trebuie sa ai multa consecventa, dedicare si perseverenta, pentru a face fata fara probleme incercarilor asupra carora esti supus in facultate. Totusi, aceste trei calitati nu sunt de ajuns pentru a obtine succesul mult dorit, ci vei avea nevoie si de lucruri mai practice care sa te ajute, precum produse de papetarie, eventual caiete studentesti.
Cu toate ca pe piata exista multe astfel de obiecte colorate si atragatoare la categoria produse de papetarie, acest lucru nu inseamna ca ai nevoie de toate in viata ta de student. Alege doar acele lucruri care te ajuta sa studiezi intr-un mod mai eficient si sa-ti organizezi biroul cat mai bine posibil.
1. Caiete studentesti. Foarte multi studenti folosesc caietele mari, A4, asa numitele studentesti, pentru luat de notite la laboratoare si chiar cursuri. Avantajul este ca pentru o anumita materie toate informatiile se afla in acelasi loc. Depinde de obisnuinta, se pot folosii caiete cu foaie dictando, de matematica sau velina, insa poate daca esti obisnuit, foaia de matematica este cea mai versatila. Se folosesc mai putin caiete studentesti pentru a lua cursuri pentru ca sunt mult prea voluminoase pentru o zi de curs si au dezavantajul ca se cara mai greu. Intr-o zi de cursuri pot fi de la 3 la 5 cursuri, ceea ce inseamna tot atatea caiete studentesti, mult mai greu de carat.
2. Hartia de scris. Poate cea mai buna solutie pentru a lua cursuri este folosirea hartiei de scris tip A4. Se poate cara intr-o mapa sau dosar, un numar de 20-30 de foi de hartie velina si se poate lua cursul fara probleme. Trebuie numai sa administram totul cu atentie, numerotand paginile la fiecare curs in parte si chiar numele cursului. Odata ajuns acasa sau la camin vor fi puse in ordine, in continuarea cursurilor precedente. Tot la hartia de scris putem adauga si hartia de scris pentru caiet mecanic, de asemenea tip A4, care este atat velina, dictando sau matematica, dar are perforatiuni pentru a fi prinsa in caietul mecanic.
3. Mapa. Este practic un suport pentru hartia noastra A4 pe care o folosim pentru a lua notite. Este ca un dosar plic din plastic semirigid. De multe ori coperta din fata este transparenta, iar cea din spate este colorata opaca. Este ideala pentru depozitarea si protejarea documentelor, fiind tratata antistatic.
4. Folie de protectie A4. Este perfect transparenta, tratata antistatic si antireflexie, pentru a permite fotocopierea. Este ideala pentru pastrarea fotocopiilor datorita lipsei reactiei chimice a documentului cu folia. Datorita perforatiilor standard cu 11 gauri, poate fi usor indosariata.
5. Caietele mecanice. Fie ca arhivam cursurile luate pe hartie pentru caiet mecanic, fie ca arhivam folii de protectie in care am depozitat fiecare curs in parte, caietele mecanice au coperti foarte rezistente, acoperite cu plastic lavabil, atat exterior cat si interior, fiind prevazut cu 2, 3 sau 4 inele metalice pentru prindere. Ele sunt de diferite grosimi pentru a putea permite pastrarea a diferite numere de foi sau folii de protectie, de la 2 cm la 5 sau chiar 10 cm.
6. Pixuri si creioane. Ce alte produse de papetarie ar putea fi mai necesare in arsenalul oricarui student, daca nu pixurile si creioanele. Cu siguranta vei avea nevoie de acestea atunci cand va trebui sa-ti iei notite in timpul cursurilor, sa inveti pentru un examen sau sa-ti scrii temele. In majoritatea cazurilor, fiecare student alege, in functie de preferintele personale, ce instrument de scris sa foloseasca. Daca esti un adept al creioanelor, fie ele clasice sau mecanice, nu uita ca vei avea nevoie de o ascutitoare sau de mine de rezerva.
7. Notite adezive. Sunt alte produse de papetarie de care ai nevoie pentru a nota informatii importante de care sa-ti amintesti rapid si mai tarziu. Le poti gasi in variante colorate, care sa se poata distinge foarte usor in locul in care au fost lipite.
8. Textmarkere sau evidentiatoare. Sunt produse de papetarie perfecte pentru evidentierea pe hartie standard, de fax si de copiator, in culori trendy, pastelate, cu stralucire maxima si puternic vizibile.
Textmakertele colorate sunt o metoda minunata de a accentua anumite idei din cursuri si, astfel, de a invata mult mai rapid si a face munca mai usoara.
Invenția stiloului este un subiect dezbătut pe îndelete în mediul online și care stârnește dezbateri destul de aprinse între pasionații de instrumente de scris. Întrebarea este una foarte complexă și ne străduim în acest articol să facem lumină asupra acestui subiect.