Papetarie.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Papetarie.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
Despre noi Contact FAQ/Help
Tel: 0751 555 333 (L-V, orele 8-16:30) Email: comenzi@papetarie.ro
Blog Reduceri&Promotii

Activități distractive cu și pentru copii, în zilele călduroase de vară


Ziua Copilului, prima zi a lunii iunie, marchează începutul calendaristic al verii și anunță sosirea vacanței mari, un motiv de sărbătoare în plus pentru copii de școală. Și pentru că numărătoarea inversă a început, îți propunem în acest articol câteva activități diy pe care să le faci împreună cu copilul sau copii tăi în zilele lungi de vară, atunci când nu iesiți la un picnic, la o plimbare cu bicicleta sau când plouă.

 

1. Jucării handmade din cartoane de ouă

Forma interesantă a cartoanelor de ouă dar și textura și grosimea cartonului din care sunt făcute, face ca acest biet ambalaj să poată fi transformat cu ușurință în tot felul de obiecte interesante pentru cei mici. Omizi, flori, bărcuțe,cufere, diverse animăluțe și multe altele pot fi confecționate din cartoanele de ouă, cu un minim de materiale și fără efort. Iți lăsăm mai jos și câteva ponturi care vor face ca proiectul tău să fie un succes.

Cel mai bun medium pentru a picta cartonul de ouă este vopseaua tempera. Acest lucru se datorează faptului că tempera, spre deosebire de acuarelă, este opacă, culorile sunt foarte intense și se usucă foarte repede. Din acest motiv nu va fi nevoie să aplici mai multe straturi de culoare pentru a obține efectul dorit. După aplicarea culorilor, așteaptă până când acestea sunt complet uscate și abia apoi aplică un alt strat de vopsea, lipiciul sau banda adezivă.

Pentru a lipi diversele forme din carton folosește lipici lichid cu putere mare de lipire (aici ar fi bine să intervii și să nu-i lași pe cei mici singuri!). Poți folosi și bandă adezivă, mai ales în zonele ce nu vor fi vizibile. În cazul în care trebuie să desenezi anumite forme peste cartonul pictat, alege markerele permanente.

În afară de carton și de celelalte produse menționate anterior, ai mai putea avea nevoie și de pensule de pictură, foarfecă sau cutter, hârtie colorată și carioci sau creioane colorate.

Iar dacă ai nevoie de inspirație, vizionează tutorialul de mai jos.

 

 

 

2. O sesiune de colorat sau desenat

Coloratul este întotdeauna o activitate amuzantă pentru copii și a devenit un trend chiar și pentru adulți. Pe lângă faptul că este o activitate ce nu necesită o cheltuială foarte mare, coloratul vine cu o mulțime de beneficii pentru artiștii de toate vârstele.

Cei mici își vor dezvolta abilitățile motrice, învățând să controleze mișcarea mâinii și presiunea cu care aplică creionul pe hârtie. Pe măsură ce vor deveni mai stăpâni pe mișcarea mâinii, vor reuși să rămână în conturul desenului pe care îl colorează și vor învăța cum să combine culorile. Cei mai mari vor învăța cum să creeze umbre pentru a da senzația de tridimensionalitate, exersându-și în același timp vederea în spațiu. Pe lângă valoarea educativă, coloratul relaxează, îmbunătățește starea de spirit și reduce nivelul de anxietate.

Pentru această activitate trebuie să aveți doar câteva creioane colorate și câteva imagini pe care să le colorați. Nu trebuie să cumpărați o carte de colorat ci puteți descărca imagini gratuite pe care apoi să le imprimați pe coli de hârtie A4.

 

3. Origami

Arta împăturirii hârtiei este o altă activitate distractivă pentru copii și adulți deopotrivă. De la flori și până la animale, plicuri sau cutii, poți crea aproape orice formă dintr-o coală de hârtie. Nici de această dată nu vei avea nevoie de mare lucru. Hârtie, o foarfecă și un lipici, o riglă și opțional lipici cu sclipici, carioci ori creioane colorate, sunt singurele produse pe care le vei folosi pentru acest tip de proiect. Deși vei găsi cu ușurință o grămadă de video-uri, noi am ales pentru tine tutorialul de mai jos, din care vei învăța cum să creezi un șarpe săltăreț.

 

 
Există o mulțime de alte activități pe care le poți face împreună cu cei mici. Poți alege o rețetă ușoară de biscuiți pe care să-i gătiți și să-i decorați împreună. În zilele cu soare puteți planta flori în grădină sau poți organiza o bătălie cu pistoale cu apă. O altă idee ar fi organizarea și pregătirea unei piese de teatru în care cei mici să fie actori. Indiferent însă de tipul de activitate pe care îl vei alege, cel mai important aspect este acela că îți vei petrece timp de calitate împreună cu cei mici.
 

Articole Similare

5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat,  personal și profesional
5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat, personal și profesional
Citeste articolul
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Citeste articolul
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Citeste articolul
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
Citeste articolul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Citeste articolul