Ne place sau nu, amenajarea biroului acasa a ajuns o realitate tot mai des intalnita. In ultima perioada, foarte multi angajati au fost nevoiti sa rezolve problemele si sarcinile de serviciu din confortul spatiului personal. Amenajarea biroului acasa este solutia actualelor vremuri si este foarte important sa gasesti acel spatiu in care sa poti face organizarea biroului in stilul tau de lucru, pentru a-ti putea lucra. Trebuie totusi sa gasesti o solutie potrivita in spatiul de care dispui, pentru ca toti cei din familie sa se poata desfasura.
Astazi ne-am propus sa venim cu solutii indraznete si foarte utile pentru organizarea biroului acasa in spatii mici, pentru cei care locuiesc in apartamente de bloc. Vom porni de la organizarea biroului fara foarte multe investitii in mobilier, pentru ca mai mult ca sigur nu vrem sa modificam prea mult designul existent si in plus spatiul liber din casa nu este foarte mult.
Idei de amenajare a biroului acasa in spatii mici
In alta ordine de idei, acest birou nu va fi prea spatios, dar suficient cat sa incapa un laptop, dar va trebui sa gasim spatiu si pentru cele cateva acte la care lucram, totul ramanand bine organizat si ordonat. Ideile pe care le vom analiza sunt in special valabile in locuintele de la bloc sau din case ce au fost construite de mai mult timp, ele fiind cele care se lauda cu spatiile cele mai mici.
1. Biroul de acasa de langa fereastra
Foarte rar este folosit spatiul de la fereasta din camera care nu are usa spre balcon. Este spatiul care de cele mai multe ori este partial sau total ocupat de calorifer. Acest spatiu poate fi ori in living ori in dormitor si este o solutie foarte buna pentru amenajarea biroului.
O varianta este atunci cand fereastra este spre mijlocul peretelui si de o parte si de alta a ei este cate un corp de mobilier, spatiul liber fiind doar in dreptul ferestrei, care va deveni locul pentru biroul nostru. Poate cea mai facila rezolvare ar fi o masa de lucru de dimensiunea spatiului existent, dar este greu de crezut intr-un asemenea noroc. Cu siguranta in aceasta situatie, daca masa are sertar il vom folosi, daca nu vom incerca sa amenajem o polita la o distanta suficienta sub blatul mesei, pentru o putea depozita cate ceva din cele de care avem nevoie.
O varianta destul de usor aplicabila ar fi si folosirea unor fisiere murale pe care sa le pozitionam pe lateralele mesei, unde se poate, pe perete sau pe mobilierul existent acolo. Fortand putin lucrurile, daca fereastra este mai adanca, adica distanta de la coltul peretelui si pana la lemnarie este mai mare se pot pozitiona niste rafturi in spatiul de deschidere al ferestrei, urmand ca in acest caz fereastra sa se deschida doar prin oscilare pe verticala. Daca nu dispunem de o masa vom incerca sa prindem in perete niste stative pe care sa suspendam un blat de birou si un al doilea raft, ceva mai jos, sub blat, pentru depozitarea celor necesare.
O alta varianta poate fi atunci cand fereastra este pe toata lungimea peretelui, pozitionata intre doi stalpi de rezistenta sau pereti pe care mobila ocupa coltul. In aceasta situatie vom folosi tot spatiul disponibil pentru a monta o masa de lucru, care nu este nevoie sa fie prea lata. Daca deschiderea este prea mare se poate sprijinii spre mijloc cu un corp de sertare unul cu rafturi sau un picior.
2. Biroul de acasa de pe balcon
Indiferent cat de mult suferim de lipsa de spatiu in apartamentul nostru este mai mult ca sigur ca vom gasi un colt intr-o camera care sa nu fie mobilat. Daca ai facut inventarul camerelor si nu vrei sa schimbi ceva, ce spui atunci ce pozitionarea biroului pe balcon, vorbim bineinteles de un balcon inchis. Indiferent cat de stramt este balconul, nu ai nevoie de mobilier special, ci de un blat de lucru care sa fie prins dintr-o parte a alta a peretilor, de un scaun confortabil si de cateva politel suspendate.
Balconul e, de cele mai multe ori, un spatiu ingust asa ca amenajarea pe verticala e de departe cea mai buna varianta. Tine cont de felul in care e luminat natural spatiul si cumpara o draperie care sa blocheze partial lumina.
3. Biroul de acasa dintr-un colt nemobilat
Se intampla de multe ori sa avem un colt nemobilat pentru ca fie avem o mobila modulara de dimensiuni reduse, fie am preferat plasarea unui ghiveci cu o planta de interior sau alte decoruri care echilibreaza golul, in general spatii de jumatate de metru sau mai mult. Acesta este un alt loc unde putem incerca organizarea biroului.
Daca spatiul de la mobilier si pana la colt este suficient de lat se poate pozitiona un birou, in cazul acesta totul aratand foarte bine, amenajarea biroului acasa fiind chiar de efect. Chiar daca nu se gaseste loc pentru un corp de sertare sub masa, pe peretele de deasupra exista suficient spatiu pentru un corp de rafturi. Exista o alta situatie cand spatiul este intre coltul camerii si un stalp de sustinere. In acest caz pe spatiul acesta se poate scrie de la inceput birou.
Daca spatiul dintre mobila si colt este mai ingust, se poate aranja un birou perpendicular pe peretele cu mobila. Chiar daca in aceasta situatie o parte din suprafata birou este numai pentru depozitare, restul este bine si usor de folosit. In zona blocata de sub birou, din dreptul mobilei se pot aranja niste rafturi sau alta modalitate de depozitare.
4. Biroul de acasa dintr-o comoda
Poate cel mai spactaculos, dar totodata si cel mai profesional din punctul de vedere al executiei este biroul din comoda. O varianta este comoda al carui sertar de sus este la o inaltime potrivita, va fi transformat in blat de birou, masa se culiseaza ca un sertar normal. Pozitia poate fi ori in living ori in dormitor, depinde unde este pozitionata comoda. Comoda poate fi pozitionata chiar si pe holul de intrare, singura problema in acest caz fiind lumina care este numai artificiala.
5. Biroul de acasa ”ascuns” intr-un dulap
Poate una dintre cele mai indraznete idei de amenajare a unui birou acasa este aceea in care te folosesti de un dulap cu doua usi, pentru a-l ascunde integral, fie pentru ca ai copii mici si nu ai vrea sa-ti umble printre actele importante, fie pentru ca acesta este pozitionat in living si ai vrea sa nu afecteze imaginea de ansamblu. Cand deschidem usile, descoperim depozitare, rafturi deasupra calculatorului/laptopului, in care nu se mai afla haine ca pana acum, ci lucrurile necesare de care ai nevoie la birou. Poti monta pe interior, pe una dintre usile dulapului fisiere murale, care atunci cand vor fi deschise iti vor pune la dispozitie obiectele de papetarie de care ai nevoie.
Invenția stiloului este un subiect dezbătut pe îndelete în mediul online și care stârnește dezbateri destul de aprinse între pasionații de instrumente de scris. Întrebarea este una foarte complexă și ne străduim în acest articol să facem lumină asupra acestui subiect.
Voi cum așteptați Iepurașul? Ați început pregătirile? În articolul nostru găsiți două idei de decorațiuni de Paște ce se fac foarte ușor, atât de ușor încât chiar și cei mici pot participa la realizarea lor!
Citeste mai multColoratul, una dintre cele mai populare activități recreative din ultima vreme, a câștigat foarte mulți adepți în rândul adulților mai ales pentru că este o metodă foarte eficientă de a combate stresul cotidian. Citește articolul nostru și învață cum să colorezi ca un profesionist.
Citeste mai mult