Papetarie.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Papetarie.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
Despre noi Contact FAQ/Help
Tel: 0751 555 333 (L-V, orele 8-16:30) Email: comenzi@papetarie.ro
Blog Reduceri&Promotii

Cum poti avea o influenta mai mare in 2021


Lumea se misca rapid si ritmul schimbarii si al evolutiei va continua sa creasca. Social media 2021 ne provoaca sa regandim ce facem si cum o facem, sa regandim modul in care vom opera ca lider de succes in viitor. Ne provoaca sa dezvoltam noi sisteme de operare pentru succes si sa invatam sa conducem miscari, sa ne ajutam echipele sa se simta suficient de sigure sa gandeasca, sa inoveze, sa fim curiosi cu privire la solutii noi. Ne provoaca sa influentam schimbarea.

Iata cateva moduri de a avea o influenta mai mare si mai mult succes 2021:

1. Construieste conexiuni. Conexiunile pe care le creezi sunt cele care iti vor decide succesul sau esecul. In lumea noastra din prezent, in care visele schimbarii sunt mari si viziunile despre viitor ne apartin, stabilirea conexiunilor trebuie sa fie reale si autentice, despre interactiunea unui grup de oameni care lucreaza impreuna si creeaza strategii de succes. Nu este vorba de cantitate, ci de ganditori cu obiective similare, care inteleg ce vor sa obtina. Aici se poate vorbi de conexiuni transformative, adica un grup select de oameni care ofera gandire de calitate; creand noi perspective, care va impinge mai departe decat ai putea merge vreodata singur, care va sprijina si caruia ii face mare placere sa va vada reusind.

2. Accepta diversitatea. Intelegem ca, lucrand impreuna, cream oportunitati, respectand nenumaratele abilitati ale celorlalti si diferentele de opinii, acceptand valoarea in punctele de vedere corporative si antreprenoriale si vazand valoarea in relatii. Un lider de succes trebuie sa nu se indeparteze de oportunitatile de succes indiferent, iar acceptarea diversitatii si a diferentelor este un prim pas catre a avea succes si implicit mai multa influenta.

3. Fii asumat. Fiecare alegere si actiune pe care o luam, fiecare cuvant pe care il rostim, are capacitatea de a-i influenta pe ceilalti asupra deciziilor lor. Ce inseamna pentru tine „detinerea alegerilor tale”? Este vorba de luarea deciziilor X in ziua X sau este vorba despre acceptarea dreptului de proprietate asupra a cine sunteti? Detii abilitatile, defectele, valorile si visurile tale? Detii scuzele si vulnerabilitatile? Iti detii viata sau ea te detine pe tine? Cu totii suntem indivizi unici pusi pe acest pamant sa straluceasca. Opiniile tale sunt unice pentru tine, vocea ta atenta este darul tau si contezi, esti o parte integranta a schimbarii si influentarii celorlalti.

4. Continua sa te autodepasesti. In societatea din prezent, in primul rand tu trebuie sa fii propria concurenta, sa te autodepasesti permanent. Trebuie sa-ti imbunatatesti obiectivul final, incercand sa faci mai mult si mai bine. Intrebari dificile de tipul esti pe calea succesului sau estii blocat din cauza criticilor, te indoiesti de tine si abilitatile tale, vor fi de fapt intrebari care te vor scoate din punctul de cumpana pentru a face pasul inainte.

5. Vorbeste si colaboreaza deschis. Adevarata influenta necesita un punct critic, si anume sa vorbesti despre tine. Poti influenta mai mult daca iti asumi vulnerabilitatile si colaborezi deschis, cu dezvaluire onesta si completa. Ai capacitatea de a influenta unul la unu, membrii din echipa ta, colegii tai, liderii tai, copiii tai, prietenii tai, familia ta. Daca nu vorbesti si nu manifesti disponibilitatea de a purta conversatii curajoase si de a contribui la experienta de colaborare, nu vei crea spatiul pentru a oferi altora cunostintele, gandurile, opiniile sau expertiza de care dispuni. implicit, nu vei permite altor persoane sa asculte, sa invete si sa aduca valoarea lumii in care traim.



Cum devii un lider mai colaborativ

Exista doua tipuri de conducere „eu” si „noi”. Iti place usa biroului tau inchisa, fara distractii permise sau preferi o usa deschisa, unde intreruperile sunt binevenite? O conducere de succes necesita colaborare, adica exact opusul izolarii. Deci, daca ești pe cale sa inchizi usa in spatele tau, gandeste-te la propriu si la figurat, treci de la acel spatiu „eu” daunator la spatiul „noi” care este mult mai eficient.

Conectarea eficienta la echipa si lucrul colaborativ inseamna a intelege de ce trebuie sa faci parte din echipa ta, mai degraba decat sa fii separat de ea. O echipa este absolut esentiala pentru succes continuu, impreuna avand setul complet de abilitati pentru a transforma o munca medie in una de expert, pentru a transforma amenintarile in oportunitati.

1. Remediaza mediul de lucru. Nu te aseza intr-un birou confortabil, pe colt, cu pereti inchisi. Studiile au aratat ca lucrul intr-un mediu fizic colaborativ imbunatateste de fapt implicarea echipei si conduce la rezultate foarte bune. Spatiile de lucru colaborative genereaza un sentiment de apartenenta si sentimentul ca nimeni nu este exclus din marile decizii care vor afecta intreaga echipa.

2. Fii vulnerabil. Sa-ti permiti sa arati slabiciune in fata echipei tale reprezinta de fapt putere. Poate asta va duce la reconectare. Daca esti capabil sa admiti cand ai luat o decizie mai putin reusita sau ca intampini probleme pentru a ajunge la o solutie de succes la o problema si ai nevoie de asistenta, vei crea incredere. Deschiderea ofera echipei o „permisiune” presupusa sa vorbeasca si sa recunoasca si daca au nevoie de asistenta. De asemenea, le ofera posibilitatea de a prezenta abilitati pe care s-ar putea sa nu le fi recunoscut in trecut.

3. Acorda credit acolo unde trebuie. Este usor pentru un lider sa stea solo in lumina reflectoarelor, lasand echipa in umbra. Aceasta atitudine creeaza o deconectare interna si, prin urmare, o lipsa de incredere si lipsa de dorinta de a contribuii la proiectele viitoare. Trebuie sa te asiguri ca recunosti in mod adecvat cand membrii echipei sunt cei responsabili pentru un rezultat, indiferent daca aceasta este o idee sau un produs. Cand cineva adauga valoare, este esential sa recunoastem aceasta contributie si sa o facem public.

4. Fii curajos. Fii dispus sa iti asumi riscuri in beneficiul echipei chiar daca acestea nu va vor aduce neaparat beneficii pe termen scurt. Echipa va vedea nu doar un lider, ci si pe cineva care are la baza interesele lor colective. Acest lucru necesita un grad de vitejie in afaceri. Gandeste-te cum te vede echipa ta in prezent? Ca cineva care isi promoveaza interesele sau ca cineva care ii impinge pe toti din barca de salvare?


Articole Similare

5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat,  personal și profesional
5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat, personal și profesional
Citeste articolul
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Citeste articolul
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Citeste articolul
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
Citeste articolul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Citeste articolul