Paștele, cea mai mare sărbătoare creștină este un prilej de bucurie pentru adulți dar mai ales pentru copii care așteaptă cu nerăbdare să vopsească și ciocnească ouă, să mănânce dulciuri și să vadă ce le aduce Iepurașul. Dacă vopsitul ouălor este o tradiție românească, vânătoarea de ouă de ciocolată sau Iepurașul care aduce cadouri sunt obiceiuri preluate din afară.
Iepurașul de Paște este o figură care apare în anii 1700 în rândul popoarelor germanice care-l numeau Osterhase. Copii lăsau morcovi pentru Iepurașul care le lăsa în schimb cadouri. Similar cu Moș Crăciun, Iepurașul de Paște este și el un judecător și aduce cadouri și dulciuri doar copiilor care au fost cuminți. Unde locuiește Iepurașul de Paște? Pe Insula Paștelui, firește! Și nu este singur ci are ajutoare sub forma a nenumărate animale magice care, ca și spiridușii Moșului, pregătesc cadourile pe care Iepurașul le aduce tuturor copiilor care au fost cuminți.
În cele ce urmează vă propunem două idei de decorațiuni de Paște pe care le puteți face împreună cu cei mici în așteptarea Iepurașului.
Materiale de care veți avea nevoie:
Începeți prin a descărca și imprima pe o coală de hârtie de imprimanta șablonul din descrierea video-ului de mai jos. Decupați iepurașul și trasați conturul acestuia pe bucata de carton apoi decupați din nou.
Luați firele de tricotat și cu ajutorul unei foarfeci tăiați-le în bucăți foarte mici. Aplicați un strat generos de lipici lichid pe toată suprafața iepurașului din carton și începeți să aplicați bucățelele de ață, presând ușor cu degetele curate, fără urme de lipici, pentru a vă asigura că acestea se vor lipi de carton. Așteptați să se usuce lipiciul iar între timp faceți o fundă din panglică colorată. Cu ajutorul unui pistol de lipit cu silicon aplicați fundița pe șablonul decorat cu ață. Puteți lăsa iepurașul așa sau îl puteți decora cu flori artificiale, nasturi colorați, mărgele mari, forme decupate, etc.
Dacă doriți să agățați iepurașul, luați pistolul de lipit și lipiți bucata de șnur de iepurasul din carton. Dacă faceți mai mulți, îi puteți folosi ca decorațiuni pentru masa de Paște.
Materiale necesare
Tăiați sticla de plastic cu ajutorul cutterului cât mai aproape de partea superioară a sticlei. Folosiți apoi sticla pentru a trasa un cerc pe coala de spumă. Cu pistolul de lipit aplicați un strat de silicon pe marginile cercului din spumă și lipiți bucata de sticlă de plastic cu gura în sus. Umflați balonul (nu prea tare pentru ca acesta să nu se spargă), legați-l bine și aplicați-l pe gura sticlei de plastic. Cu un marker negru, desenați doi ochi pe coala de hârtie albă și decupați. Luați apoi colile de hârtie colorată, desenați formele ca în video-ul de mai jos și decupați-le. Cu ajutorul benzii dublu adezive lipiți-le pe suprafața balonului.
Faceți două tăieturi cu cutterul în bucata de spumă lipită pe fundul sticlei și bomboniera este gata!
În video-ul pe care vi-l lăsăm aici veți putea vedea în detaliu cum puteți face aceste două decorațiuni pentru Paște.
Ambele decorațiuni sunt ușor de făcut și suntem convinși că cei mici se vor distra copios făcând aceste decorațiuni împreună cu voi. Așadar luați o pauză și petreceți timp de calitate cu copiii dvs. Care cu siguranță vor fi mândri de rezultatele muncii lor!
Invenția stiloului este un subiect dezbătut pe îndelete în mediul online și care stârnește dezbateri destul de aprinse între pasionații de instrumente de scris. Întrebarea este una foarte complexă și ne străduim în acest articol să facem lumină asupra acestui subiect.
Voi cum așteptați Iepurașul? Ați început pregătirile? În articolul nostru găsiți două idei de decorațiuni de Paște ce se fac foarte ușor, atât de ușor încât chiar și cei mici pot participa la realizarea lor!
Citeste mai multColoratul, una dintre cele mai populare activități recreative din ultima vreme, a câștigat foarte mulți adepți în rândul adulților mai ales pentru că este o metodă foarte eficientă de a combate stresul cotidian. Citește articolul nostru și învață cum să colorezi ca un profesionist.
Citeste mai mult