Papetarie.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Papetarie.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
Despre noi Contact FAQ/Help
Tel: 0751 555 333 (L-V, orele 8-16:30) Email: comenzi@papetarie.ro
Blog Reduceri&Promotii

Rechizite școlare ce nu trebuie să lipsească din ghiozdanul copilului tău


Fiecare început de an școlar reprezintă o adevărată provocare pentru părinți, dar și o emoție intensă resimțită de viitorii elevi. Cei mici trebuie să fie echipați corespunzător pentru școală, iar pentru un astfel de rezultat este necesară o perioadă temeinică de documentare, dar și ieșiri multiple pentru cumpărături. Procesul de învățare este influențat în mod direct de rechizitele de care dispun, de aceea este important ca fiecare părinte să facă alegerile corecte.

Pentru a evita momentele în care revii mereu în magazine pentru că ai uitat să cumperi un anumit creion sau o trusă pentru geometrie, ți-am pregătit în acest articol o listă completă cu rechizite școlare care vor fi folosite negreșit de cei mici la școală.

Cumpărăturile lăsate pe ultima sută de metri nu au fost niciodată cele mai inspirate. În plus, în astfel de cazuri veți fi tentați să cumpărați fiecare produs care vă iese în cale, fără să mai puneți pe primul loc calitatea acestora. Achiziționarea rechizitelor trebuie să fie un proces prin care treceți cu multă plăcere, nu o bătaie de cap.

Ai nevoie de o organizare pe măsură pentru a cumpăra rechizitele potrivite. În cazul în care dorești să cumperi aceste produse online, pentru că acest mediu îți oferă mai mult confort, dar și prețuri mai bune, acordă suficient timp documentării. În acest mod vei evita situațiile în care achiziționezi produse de calitate îndoielnică sau uiți anumite accesorii care-i vor fi necesare elevului.

O listă cu cele mai importante rechizite îți vor fi oferite și la prima ședință cu părinții. Recomandăm ca această perioadă să fie doar una pentru completări, deoarece imediat după începerea anului școlar, aceste rechizite au un preț mai ridicat.

Ți-am pregătit un ghid complet despre alegerea rechizitelor.

Cuprins:

Lista rechizitelor școlare necesare fiecărui elev
Alegerea ghiozdanului potrivit
Ghiozdanul pentru grădiniță
Ghiozdanul pentru școală
Alegerea corectă a caietelor în funcție de clasă și materie
Alegerea instrumentelor de scris
i. Stilou cu rezerve
ii. Pixuri pilot și pixuri colorate
iii. Creioane grafice
Creioanele clasice
Creioanele mecanice
Ora de AVAP (arte vizuale și activități practice) sau ora de desen
i. Carioci
ii. Creioane colorate
iii. Acuarelele, tempera
iv. Pensule pentru pictură
v. Caiet de desen sau bloc de desen
vi. Plastilina
vii. Hârtie colorată, hârtie glasată, hârtie creponată
viii. Lipici
Penarul
Dimensiunea penarului
Compartimentarea penarului
Materialul din care este confecționat penarul
Metoda de închidere a penarului
Design-ul penarului
Coperți și etichete
Diverse alte accesorii utile pe tot parcursul anului școlar
Concluzie
FAQ

Lista rechizitelor școlare necesare fiecărui elev

Dacă treci pentru prima dată printr-o astfel de etapă, ai nevoie de sfaturi despre achiziționare rechizitelor școlare necesare celor mici. Cum trebuie să arate un ghiozdan complet? Care sunt instrumentele de scris necesare? Ce caiete trebuie să alegi? Sunt doar câteva întrebări la care vom încerca să-ți oferim cele mai complete răspunsuri.

  • Alegerea ghiozdanului potrivit

Pe lângă aspectele care țin de design, alegerea unui ghiozdan trebuie să se bazeze și pe nivelul de studii. Un ghiozdan pentru grădiniță nu va arăta niciodată precum unul pentru școală. Ele se deosebesc atât prin dimensiuni, cât și prin aspect și compartimentare.

  • Ghiozdanul pentru grădiniță

Ghiozdanul pentru grădiniță trebuie să fie dintr-un material rezistent dar și să aibă dimensiunea potrivită pentru fiecare copil. Chiar dacă acesta nu va fi cărat efectiv de micuț, rucsacul trebuie să i se potrivească din toate punctele de vedere. Când vorbim despre dimensiune, alegerea este simplă: ghiozdanul nu trebuie să fie mai lat decât umerii celui mic și nici să depășească linia acestora. Partea inferioară a ghiozdănelului trebuie să fie sprijinită de partea lombară a spatelui.

Materialul trebuie să fie unul rezistent pentru că va trebui să treacă printr-o mulțime de încercări. În acesta vor fi transportate atât instrumentele de desenat și unele caiete, cât și jucării sau chiar alimente și băuturi.

  • Ghiozdanul pentru școală

Primul ghiozdan cu care micuțul va merge la școală va rămâne în amintirea acestuia. Nu este important să alegeți doar un ghiozdan drăguț care are imprimat personajul preferat a micuțului din desenele animate, acesta trebuie să fie util și rezistent, dar și să aibă o dimensiune potrivită și să se sprijine eficient pe spate.

Spre deosebire de ghiozdanul pentru grădiniță, cel pentru școală va fi mai generos din punct de vedere al spațiului de depozitare deoarece această etapă de învățământ are nevoie de mai multe caiete, instrumente de scris și cărți. În plus, ghiozdanul trebuie să depoziteze și pachețelul de acasă pregătit cu atenție de părinți și sticla cu apă.

Un ghiozdan pentru școală va fi mai greu decât unul pentru grădiniță. Din acest motiv este extrem de important să faceți o alegere responsabilă care să nu-i pună în pericol coloana celui mic sau să nu adauge foarte multă presiune pe umeri.

  • Compartimentarea unui ghiozdan

Compartimentarea este importantă pentru că aceasta va permite o distribuire simetrică a greutății. În funcție de cum sunt așezate buzunarele, dar și de modul în care micuțul va învăța să-și pregătească ghiozdanul pentru a doua zi de școală, greutatea pusă pe umeri va fi una egală și nu va avea o influență negativă.

Rechizitele mai grele trebuie să fie plasate pe partea care se va lipi de spatele copilului, iar obiectele mai ușoare vor fi depozitate în buzunarele exterioare. Acest lucru trebuie să fie bine cunoscut de către părinți, dar și de către cei mici.

Sticla de apă nu trebuie să lipsească din ghiozdanul celui mic. Studiile au arătat că cei mici nu se hidratează corespunzător, iar o sticlă de apă depozitată în ghiozdan le vor aminti acestora că trebuie să se hidrateze.

  • Ergonomia ghiozdanului

Un ghiozdan ergonomic este un rucsac care a fost gândit de către producător astfel încât să se adapteze constituției fizice fiecărui copil. Supraîncărcarea umerilor celui mic va fi evitată în cazul unui astfel de ghiozdan, iar zona lombară va fi și ea protejată.

Ghiozdanul ergonomic trebuie să fie ales în funcție de vârsta și constituția fizică a celui mic. Acestea trebuie să fie principalele criterii de selecție a unui rucsac pentru școală sau grădiniță, iar mai apoi putem trece la design și personajul imprimat.

  • Greutatea rucsacului pentru copii

Pentru că musculatura nu este încă dezvoltată, la fel ca sistemul osos, greutatea unui ghiozdan pentru grădiniță sau școală trebuie să fie cât mai redusă posibil. Este important ca materialele să fie unele calitative care să ofere confort în timpul transportului, dar și să suporte suficientă greutate oferită de obiectele transportate.

În momentul în care ghiozdanul este pregătit pentru a doua zi, cel mic trebuie să-și depoziteze în acesta doar instrumentele și rechizitele școlare de care are nevoie. Nu trebuie ca acesta să care în fiecare zi toate cărțile, ci doar o parte dintre acestea, cele care vor fi efectiv folosite în procesul de învățare.

Un ghiozdan pregătit nu trebuie să depășească 10-15% din greutatea corporală a celui mic.

  • Designul ghiozdanului în funcție de preferințele celui mic

După ce ați trecut prin toate criteriile importante de selecție a unui ghiozdan, alegerea acestuia trebuie să fie făcută și în funcție de preferințele celui mic. Dacă-și dorește un ghiozdan cu personajul preferat din desenele animate, nu-i refuza această dorință! Cel mic trebuie să fie mândru de ghiozdanul pe care-l poartă, dar și să-l pregătească cu drag.

În plus, dacă alegeți un ghiozdan după gusturile acestuia, va avea mai multă grijă cu el și va încerca să-l protejeze cât mai mult posibil.

Ghiozdanele roz sunt cele mai potrivite pentru fete, în timp ce cele albastre sau verzi sunt populare în rândul băieților. Dacă sunt alese pentru grădiniță, acestea pot fi cât mai colorate și distractive. Cu timpul, copilul va solicita singur un ghiozdan care să fie potrivit cu stadiul de învățământ pe care-l urmează.

  • Alegerea corectă a caietelor în funcție de clasă și materie

Atunci când intrați într-o librărie sau faceți căutări online pentru caiete, trebuie să vă stabiliți mai multe criterii clare. Pe lângă design-ul de pe copertă, caietele trebuie să respecte anumite direcții clare. Caietele pentru clasa 0 nu vor fi identice cu cele pentru clasa a 5-a sau pentru liceu.

Caietul tip 1 este potrivit pentru elevii din clasa 0 deoarece acestea au linii orizontale sau oblice ideale pentru a-l ajuta pe micuț să scrie primele litere, iar caietul dictando este recomandat de către învățători elevilor din clasa a 3-a. Caietul tip 2 este ușor de recunoscut, acesta are doar linii orizontale sau punctate.

Caietele cu formatul A5 sunt cele mai folosite de elevi din școala primară și gimnazială, iar caietele A4 (studențești) sunt folosite de către elevii de la liceu și studenți.

În librării veți găsi și o gamă variată de caietele speciale. Caietele de muzică, cele de biologie sau de geografie sunt diferite față de caietele obișnuite. În funcție de materia la care sunt folosite, acestea pot avea portative, foi albe pentru desen, dimensiuni deosebite și poate chiar hărți sau informații generale utile în domeniile respective.

Calitatea foilor este un alt aspect important de care părinții trebuie să țină cont. Pentru că vor fi supuse unor serii intense de ștersături, caietele cu foi veline sunt cele mai recomandate pentru clasele mici.

  • Alegerea instrumentelor de scris

Instrumentele de scris sunt extrem de importante pentru fiecare elev. Fie că ne referim la pix, stilou sau creioane de colorat, acestea trebuie să fie alese după anumite criterii clare. De cele mai multe ori, cele mai ieftine instrumente de scris sunt cele care nu au o durată de viață mare și care nu-l vor ajuta pe micuț să scrie sau să deseneze așa cum și-ar dori.

i. Stilou cu rezerve

Un stilou potrivit pentru cei mici este un stilou care prezintă suficientă rezistență, care are o greutate mică și este ușor de manevrat. Atunci când faci o astfel de alegere pentru tine, adult fiind, criteriile de achiziție sunt complet altele. În cazul celor mici, însă, calitatea și confortul pe care o oferă un astfel de stilou trebuie să fie pe primele locuri.

Este important să alegeți un stilou de calitate care se poate încărca ușor și care are un risc minim de pătare cu cerneală. În funcție de vestimentația cerută de către conducerea unității de învățământ sau dorințele tale, ca părinte, cel mic va fi îmbrăcat frumos și cu siguranță nu-ți dorești ca articolele vestimentare să fie pătate cu cerneală. O cămașă albă care a fost pătată, cu siguranță nu va mai avea aceeași strălucire.

Rezervele pentru stilou sunt ușor de folosit și sunt extrem de practice. Micuțul le va putea schimba singur, iar acestea vor fi suficient de rezistent chiar și în cazul șocurilor mecanice. Se va întâmpla de multe ori ca cel mic să scape stiloul sub bancă sau să se joace cu acesta. Un stilou cu rezerve de cerneală îl va ajuta să scrie frumos, dar va fi și potrivit pentru a evita riscul de stropire cu cerneală.

Stilourile Schneider au un aspect plăcut, sunt suficient de confortabile în timpul scrisului și sunt ușor de alimentat cu rezerve. Cei mici le vor folosi cu mult drag. În plus, datorită peniței fine și a greutății reduse, literele vor fi mai ușor de făcut în cazul celor mici, iar eseurile se vor scrie mult mai cursiv, în cazul celor mai mari. Aceste stilouri oferite de Schneider nu pătează foile în timpul scrisului și sunt rezistente la șocuri. În plus, sunt foarte ieftine și au un aspect pe care copiii îl vor îndrăgi!

ii. Pixuri pilot și pixuri colorate

Pixurile pilot sunt recunoscute pentru ușurința cu care pot aluneca pe hârtie. Unele dintre acestea sunt prietenoase cu mediul înconjurător și au o rezistență crescută. Aceste două aspecte le face ideale pentru copiii din clasele gimnaziale, dar și pentru cei mai mari, care vor scrie mai mult și mai repede.

Pixurile pilot sunt ușor de încărcat și sunt ușor de utilizat, tot ce trebuie cel mic să facă este să apese pe butonul din capătul pixului și să scrie. Cu toții știm cât de repede se pierd capacele, mai ales în cazul celor mici. Scapă de această grijă și cumpără-i celui mic pixuri de calitate!

Aceste modele de pixuri pot fi cumpărate atât la set, cât și individual. Seturile pot conține mai multe culori sau o singură culoare, după preferințele fiecăruia. Culorile sunt folosite pentru a evidenția anumite lucruri importante din lecție, dar și pentru a colora. Sunt mai multe culori disponibile pentru pixurile pilot. Câteva dintre cele mai întâlnite sunt: roșu, verde, negru, albastru.

Instrumentele de scris cu gel sunt cele mai recomandate pentru micuți, dar și pentru elevii din școala generală. Aceștia își vor putea nota informațiile importante predate de profesor cu mai multă viteză. Pixurile cu gel sunt apreciate pentru ușurința cu care pot fi folosite pe hârtie. Acest lucru reprezintă un mare avantaj pentru micuții care abia învață să scrie.

iii. Creioane grafice

Ți-am pregătit o listă cu principalele avantaje și dezavantaje ale creioanelor grafice, dar și a creioanelor clasice, pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere pentru copilul tău.

  • Creioanele clasice

Avantaje: Fiind disponibile în librării la un preț foarte mic, creioanele clasice sunt dintre cele mai cumpărate instrumente de scris de pe piață. Înlocuirea acestora nu reprezintă un dezavantaj tocmai din prisma prețului foarte mic. Varietatea de grosimi de vârfuri este un alt avantaj pe care trebuie să-l aveți în vedere. Indiferent pentru ce urmează să folosiți un astfel de creion, cu siguranță veți găsi unul care să corespundă cerințelor voastre.

Dezavantaje: Multe dintre ele sunt de proastă calitate, vârfurile se rup cu ușurință și devin imposibil de folosit după un număr mai mare de ascuțiri.

  • Creioanele mecanice

Avantaje: Faptul că puteți înlocui oricând mina creionului mecanic reprezintă poate cel mai mare avantaj a acestui produs. Un alt avantaj este reprezentat de forma acestor creioane. Ele sunt mult mai elegante, în comparație cu creioanele clasice. Creioanele mecanice sunt folosite de toate categoriile de persoane, de la copii și până la profesioniști în diferite domenii în care schițele sunt importante.

Dezavantaje: Singurele dezavantaje ale unui astfel de creion sunt reprezentate de prețul ridicat de achiziție și necesitatea continuă de rezerve de mină.

Creioanele grafice fac parte din categoria rechizitelor care nu trebuie să lipsească din ghiozdanul copilului tău. Acestea sunt importante mai ales în primii ani de școală, clasele 0-5, atunci când vor învăța să scrie, să deseneze, să interpreteze primele semne de punctuație și semne matematice. Pentru că scrisul cu creionul poate fi oricând șters, fiecare micuț trebuie să dețină în penar un astfel de instrument de scris.

Folosit la aproape toate cursurile, creionul grafic trebuie să fie ales în funcție de nevoile fiecărui micuț.


Ora de AVAP (arte vizuale și activități practice) sau ora de desen

Ora de arte vizuale și activități practice sau ora de desen este una dintre preferatele celor mici. Pentru a-și putea pune în valoarea creativitatea și ideile, micuțul are nevoie de mai multe instrumente de scris/desenat și alte accesorii utile.

Iată care sunt cele mai importante produse pentru aceste activități:

i. Carioci

Cariocile sunt de departe preferatele celor mici. Încă din primii ani de acasă cei mici învață să deseneze și să folosească aceste instrumente de scris. Ele pot fi de diferite culori și-l pot ajuta pe micuț să-și exprime creativitatea. Sunt utile mai ales în cazul temelor pentru acasă care au scopul de a-l învăța pe cel mic numerele, numele animalelor și alte exerciții de coordonare.

Cele mai eficiente seturi de carioci sunt cele care au la bază materiale de calitate superioară și sunt de diferite culori. Cu cât mai multe culori, cu atât mai bine.

Cariocile antibacteriene sunt cele mai potrivite pentru micuți. Ionii de argint din compoziția materialului exterior al cariocii vor acționa astfel încât să descurajeze depozitarea bacteriilor pe aceste instrumente.

Seturile de 24 de carioci antibacteriene sunt cele mai potrivite pentru micuți. Complexitatea de culori le va permite celor mici să ducă la bun sfârșit fiecare desen pe care și-l propun.

ii. Creioane colorate

Creioanele cerate sunt cele care vor face ca trecerea în lumea desenelor să fie una mult mai facilă. Culoarea acestora este una mult mai vie, iar folosirea lor este mult mai practică. Spre deosebire de creioanele clasice, cele care nu au cea mai potrivită culoare pentru desenele complexe, cele cerate, uleioase, pot contribui la realizarea unor desene care pot fi asemănate cu picturile în ulei.

Fiind ușor de folosit în spații restrânse, pentru desene micuțe, creioanele cerate sunt alegerea potrivită pentru micuții care au o înclinație spre artă, dar care se vor simți depășiți de număr mare de accesorii necesare în cazul unei picturi în ulei.

La ce să fii atent atunci când achiziționezi creioane colorate?

Alegerea unor creioane colorate de calitate nu trebuie să fie bazată doar pe criteriul financiar. Cele mai ieftine astfel de instrumente de desenat nu-i vor oferi micuțului tău eficiența pe care și-o dorește. În plus, culorile nu vor fi la fel de vii și clare.

Creioanele folosite pentru colorat trebuie să fie ușor de ascuțit, fără să-l pună pe micuț în dificultate, și să aibă o mină eficientă care nu necesită mult efort de apăsare în timpul executării desenului. În plus, aceste creioane trebuie să aibă vârfuri cât mai rezistente pentru a evita situațiile în care acestea se rup în timpul activității sau pot compromite întreaga lucrare.

iii. Acuarelele, tempera

Acuarelele sunt de mai multe tipuri, fiecare astfel de tip fiind folosit pentru o anumit stil de desen. Calitatea pigmenților este una mai ridicată în cazul acuarelelor profesionale, dar și cele de tip studio sunt potrivite pentru micuții care trebuie să facă diferite desene pentru ora de activități practice.

Vopselele tempera sunt cele mai cunoscute și folosite astfel de produse pe bază de ulei. Au o istorie mai bogată decât vopselele acrilice și sunt recomandate pe majoritatea învățătorilor care au o latură artistică mai dezvoltată și-și propun să-i introducă pe micuți în această frumoasă lume.

Printre avantajele acestei vopsele sunt: uscare rapidă și culori nemodificate după uscare. Indiferent de cât de mult trece după finalizarea lucrării, nuanțele nu se îngălbenesc.

Pastilele de culoare sunt mai potrivite pentru cei mici care pot vărsa tuburile de culori. Acest lucru se schimbă odată cu înaintarea în vârstă. Micuții devin mai responsabili și sunt capabili să folosească și tuburile care au pigmenți mai calitativi. 

iv. Pensule pentru pictură

Pensulele pentru pictură trebuie să fie alese ținând cont de mai multe aspecte. Cât de pasionat este copilul tău de desen? Cât de des își pune în practică această pasiune? Ce fel de desene preferă copilul?

Dacă intenționați să achiziționați pensule pentru pictură pe numere, atunci este suficient să căutați astfel de produse de o calitate ridicată.

La fel ca în cazul creioanelor de colorat, în trusa de desen a celui mic trebuie să se regăsească mai multe tipuri de pensule, de dimensiuni diferite. Acestea trebuie să fie utile atât pentru a desena spațiile mici, cât și pentru a umple anumite zone mai generoase ale desenului.

v. Caiet de desen sau bloc de desen

Dacă în lista cu rechizite cerute de unitatea de învățământ se găsește și un produs de acest tip pentru desenat, atunci vei avea de alege dintre un bloc de desen și caietul de desen.

Diferența dintre cele două produse este făcută de calitate hârtiei, dar și de dimensiunea acestora. În cazul blocului de desen, hârtia este una mult mai generoasă și poate fi depozitată într-o mapă cu toate operele executate de-a lungul timpului de către micuț. Caietul de desen este potrivit pentru desenele de dimensiuni mai reduse. Astfel fiecare desen efectuat de-a lungul anului va fi ușor de găsit în caietul respectiv.

vi. Plastilina

Plastilina este preferata copiilor de la grădiniță, dar și a celor din clasele I-IV care trebuie să îndeplinească anumite cerințe la ora de activități practice. Micuții pot modela plastilina în formă de animale, copaci, mașinuțe sau diferite alte figurine amuzante. Îndemânarea și imaginația acestora va fi dusă la nivelul următor, iar acest lucru nu poate fi decât unul îmbucurător pentru fiecare părinte.

Cu toții știm cât de neplăcută este plastilina care intră în contact cu masa de lucru de la grădiniță/școală sau cu biroul de acasă. Pentru a evita acest lucru, micuțul va avea nevoie și o planșă de modelat. Aceasta este dintr-un material special care permite modelarea plastilinei după bunul plac al celui mic.

vii. Hârtie colorată, hârtie glasată, hârtie creponată

Hârtia colorată este utilă în cadrul orei de AVAP, dar și în situațiile în care micuțul dorește să se relaxeze într-o formă creativă acasă. Pentru că are un preț mic și este atât de versatilă, recomandarea noastră este să-i cumpărați constant celui mic hârtie colorată pe care să exerseze fiecare idee care-i trece prin minte.

Hârtia glasată este potrivită pentru decorațiuni, mărțișoare sau felicitări. Și aceasta este disponibilă într-o gamă largă de culori. Cei mici adoră să-și scrie sentimentele pe o astfel de hârtie pe care să le-o ofere părinților cu diferite ocazii. Acestea sunt unele dintre cele mai frumoase momente din evoluția educațională a celui mic.

Hârtia creponată este, de asemenea, un produs care nu trebuie să lipsească din trusa pentru ora de AVAP a celui mic. Poate fi folosită atât pentru diferite surprize, cât și pentru dezvoltarea creativității.

viii. Lipici

Folosit la orele de educație plastică sau orele de lucru manual, lipiciul este folosit de copii din cele mai vechi timpuri. Acesta este util pentru a crea diferite obiecte și este important să-i cumperi copilului tău un astfel de produs care să nu-l afecteze din niciun punct de vedere.

Unele produse din această categorie pot fi toxice în cazul în care intră în contact cu ochii sau gura celor mici. Pentru că sunt neatenți și cât mai curioși, micuții vor dori să guste din gelul lipiciului sau se vor scărpina la ochi în timpul folosirii lui. Din aceste motive, dar și din multe altele, cel mai recomandat este să cumpărați un lipici non-toxic.

De asemenea, recomandarea cadrelor didactice este să cumpărați un lipici solid pentru cei mici. Acesta este mai ușor și eficient de folosit și astfel putem evita situațiile în care lipiciul lichid se scurge în ghiozdan și compromite materialele acestuia.


Penarul

Penarul este un instrument absolut necesar care trebuie să se regăsească în ghiozdanul celui mic. Fiind în topul celor mai cunoscute rechizite pentru copii, penarul trebuie să fie ales în funcție de necesitățile fiecărui copil în parte. Există o mulțime de modele de penare pe piață, iar copiii sunt tentați să le aleagă pe cele mai colorate dintre ele.

Atunci când alegeți penarul copilului trebuie să țineți cont și de dorințele acestuia. Fetițele vor fi tentate să aleagă acele penare care au inscripționate desene cu prințese sau ponei, în timp ce băieții sunt atrași de penarele care au jucători de fotbal cunoscuți pe ele, mașini tunate sau eroii preferați din desenele animate.

Dimensiunea penarului

Copiii vor trebui să folosească în orele de curs atât pixuri, cât și creioane colorate sau creioane mecanice. Pentru a le avea întotdeauna la dispoziție, un penar compartimentat corespunzător va fi de mare ajutor. Mai mult decât atât, este important ca dimensiunea penarului să fie aleasă în funcție de nevoile copilului.

Dacă este pasionat de desen și de arte plastice, atunci un penar pentru micuțul tău va trebui să aibă o dimensiune cât mai generoasă astfel încât să fie capabil să găzduiască atât instrumentele de scris, cât și cele de colorat sau alte accesorii necesare (radieră, ascuțitoare, riglă, etc.).

Compartimentarea penarului

Fiind un detaliu important, formatul penarului este un criteriu pe care trebuie să-l urmăriți atunci când alegeți un astfel de produs. Pentru unii elevi, penarul cu două sau mai multe compartimente este cel mai potrivit pentru că le permit acestora organizarea instrumentelor de scris și desenat. Pentru elevii mai mari, care nu au nevoie de atât de multe instrumente, un penar simplu, de dimensiuni reduse reprezintă alegerea potrivită.

Materialul din care este confecționat penarul

Pentru ce perioadă vă propuneți să-i achiziționați copilului un penar? Dacă îți propui ca penarul respectiv să fie folosit pentru o perioadă mai lungă, atunci este recomandat să alegeți un material cât mai rezistent. În plus, un material de calitate va putea fi spălat fără să se degradeze.

Cele mai comune materiale din care sunt confecționate penarele sunt plasticul, pânza și vinilul.

Metoda de închidere a penarului

Penarele care se închid cu ajutorul capselor sunt mai utile pentru micuți, în timp ce penarele care se închid cu fermoar sunt cele preferate de către profesori sau elevii mai mari.

În ultima vreme au apărut pe piață și penare care se închid prin pliere sau cu ajutorul unui șnur.

Design-ul penarului

Pentru fiecare copil va exista un penar perfect. Culorile, imprimeurile, forma acestora, sunt detalii care sunt foarte bine cunoscute de către copii. Alegeți un penar care să-i placă. Cele roz sunt preferatele fetițelor, iar cele albastre reprezintă atracția băieților, dar asta nu este o regulă. Consultați-vă cu cel mic atunci când ajungeți la acest criteriu de selecție.


Coperți și etichete

Coperțile sunt importante pentru protecția cărților și a caietelor. Pentru că cel mic nu va fi foarte atent cu rechizitele, acestea trebuie să aibă o copertă pentru protecție. Astfel colțurile nu vor mai fi îndoite, iar coperțile nu vor mai fi umezite sau rupte.

Etichetele sunt alte accesorii importante în diferite situații. În momentul în care toate caietele din clasă sunt strânse și predate profesorilor pentru corecturi, redistribuirea acestora devine greoaie dacă nu au lipite etichete cu numele elevilor. Mai mult decât atât, etichetele sunt folositoare și pentru o organizare mai eficientă a tuturor cărților și caietelor în birouri sau bibliorafturi.


Diverse alte accesorii utile pe tot parcursul anului școlar

  • Foarfecă pentru decupat;
  • Radieră;
  • Rigle și seturi de rigle și echere, compas, trusă de geometrie - utile pentru orele de matematică începând cu clasa a 2a;
  • Ascuțitoare;
  • Rezerve cu cerneală pentru stilou;
  • Mape, folii de protecție și biblioraft pentru crearea și păstrarea portofoliului - toate lucrările din timpul anului trebuie să fie păstrate într-un mod cât mai organizat. De cele mai multe ori, învățătorii sau profesorii vor solicita predarea acestora pentru o analiză completă a activității din timpul anului.
  • Capsator și perforator;
  • Hârtie pentru imprimantă;

 

Concluzie

Pachetele de rechizite variază de la an la an, în funcție de metodele de predare ale învățătorilor sau a profesorilor celor mici. Mai mult decât atât, cu cât elevii înaintează în vârstă vor întâmpina nevoi diferite. Dacă în cazul celor de la grădiniță, părinții trebuie să cumpere o mulțime de accesorii și instrumente de desenat, nevoia acestora nu este la fel de intensă în cazul elevilor din clase mai mari.

 

Este important ca părinții să se pregătească din timp cu stocuri cât mai generoase de rechizite și consumabile pentru că micuții nu acordă suficientă atenție acestui aspect. Este foarte probabil ca pe parcursul anului acesta să solicite noi caiete sau creioane, în momente total nepotrivite. 

 

Plastilina, tempera, acuarelele, radiera, creioanele și multe alte astfel de produse vor deveni ineficiente odată cu trecerea timpului. Multe dintre ele vor fi pierdute de cel mic, de aceea este important să achiziționați mai multe produse din fiecare categorie.

 

Cu toate că ați bifat toate categoriile de rechizite din listele de mai sus, este foarte posibil ca pe parcursul anului să apară alte produse solicitate de cadrul didactic pentru diferite activități. Trebuie să țineți cont și de aceste nevoi și să pregătiți un buget pentru acestea.

 

Suntem siguri că abia așteptați începutul școlii și că fiecare realizare a celui mic vă va aduce împlinire sufletească și multe emoții pe care nu le veți uita prea curând. Vă recomandăm să vă bucurați de procesul de pregătire a micuțului pentru școală, dar și de fiecare reușită a acestuia! Mult succes în noul an școlar! Vă dorim carnete de note pline de felicitări, note de 10 și cât mai multe participări la concursurile naționale și olimpiade!

FAQ

  • Am nevoie de trusă de geometrie dacă fiul/fiica mea este în clasele primare?

În funcție de activitățile care vor fi îndeplinite în timpul orelor de curs va trebui să faceți achizițiile rechizitelor. O trusă de geometrie va fi extrem de eficientă și în aplicațiile de la lucru manual sau diferite activități practice, nu doar la geometria matematică.

 

  • Este obligatoriu să cumpăr un biblioraft?

Nu este obligatoriu, dar un astfel de biblioraft îl va ajuta pe cel mic să-și țină toate lucrările organizate în funcție de materie și perioada în care au fost executate.

 

  • Pot înlocui acuarelele cu aquacariocă? 

Unele cadre didactice nu vor fi de acord cu o astfel de schimbare pentru că presupun abilități diferite. Cu toate acestea, în multe aplicații, aquacarioca va fi mult mai eficientă decât acuarelele tradiționale.

 

  • Este neapărat nevoie să cumpăr un set de carioci de 36 de culori?

Nu, dar un set cât mai complet de carioci își va demonstra eficiența la fiecare utilizare a acestora. Cu cât mai multe culori, cu atât mai bine pentru cel mic. Acesta își va putea pune în practică fiecare idee și va duce la bun sfârșit un desen după bunul plac.

  • De unde pot cumpara online un set de rechizite școlare gata pregatit?

Sigur ca da: exista set de rechizite scolare gata pregatit ce poate fi achizitionat online. Acesta trebuie ales in functie de anul de curs al celui mic pentru ca cerintele variaza de la un an de studiu la altul. Mai trebuie sa stii ca seturile de rechizite cuprind obiectele de baza iar profesorul sau invatatorul pot avea cerinte suplimentare.

Articole Similare

5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat,  personal și profesional
5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat, personal și profesional
Citeste articolul
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Citeste articolul
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Citeste articolul
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
Citeste articolul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Citeste articolul